SG.hu

A Google le fogja állítani a Fitbit-fiókok támogatását

Holnaptól a Fitbit-felhasználók a Google-jelentkezési adataikkal is bejelentkezhetnek a fiókjukba.

A Google 2021 elején vette meg a Fitbitet. A viselhető eszközök gyártójának 2,1 milliárd dolláros felvásárlásának első eredménye 2022 szeptemberében született meg a Sense 2 és a Versa 4 okosórákkal, amelyek felhasználói felülete feltűnően hasonlított a Wear OS 3-ra. Ezután egy hónappal később debütált a Pixel Watch, amely az első olyan Wear OS okosóra volt, amely Fitbit-integrációval rendelkezett. Tavaly már ismert volt a tény, hogy idővel a Google megkezdi a Fitbit-felhasználók átállítását a Google bejelentkezésre. Június 6-tól, azaz holnaptól a techóriás bevezeti azt a lehetőséget, hogy a Fitbit-felhasználók a Google fiókjuk adataival jelentkezzenek be a fiókjukba. A felhasználóknak lehetőségük lesz az adatok finomhangolására a költözéskor, és vagy a Fitbit alkalmazásból vagy a Google beállítások oldaláról kezelhetik majd az adataikat.

Bár a Fitbitbe való bejelentkezés a Google segítségével egyelőre csak egy lehetőség, hamarosan a felhasználóknak nem lesz más választásuk. A vállalat azt tervezi, hogy valamikor idén kötelező lesz a Google bejelentkezés az új Fitbit-fiókok regisztrációjánál, valamint az új sporteszközök és okosórák aktiválásához. 2025-re teljesen megszüntetik a Fitbit-fiókok támogatását. Akik azt tervezik, hogy ragaszkodnak a Fitbit márkához, azoknak bele kell nyugodniuk abba, hogy összekapcsolják készülékeiket a Google-fiókjukkal.

A techóriás szerint ez az összekötés előny, mert a felhasználók egyszerűen "kezelhetik az összes csatlakoztatott alkalmazást és párosított eszközt". Akik aggódnának az adataik védelme miatt, azokkal korábban közölte a cég, hogy nem fogják felhasználni a Fitbit-felhasználók egészségügyi és wellness-adatait a Google-hirdetések célzásánál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!