Franczy

A Compaq növeli az iPaq gyártását

[CNet] A Compaq Computer képviselői a napokban bejelentették, hogy a cég növelni kényszerül a rendkívül népszerű Compaq iPaq kéziszámítógép gyártókapacitását, mert világszerte óriási a kereslet a Compaq ezen terméke iránt, ezenkívül pedig a Compaq Japánban is szeretné megvetni a lábát az iPaq-kal, így a jelenlegi gyártókapacitás már mindenképpen szűkösnek bizonyul.

"Az utóbbi időkben már 6-700 ezer darab Compaq iPaq megrendelést nem tudtunk teljesíteni, így ez a helyzet már tarthatatlan. A Compaq iPaq éves gyártókapacitását ezért az idei év első félévének végére már nem kevesebb mint 5 millóra szeretnénk növelni." - nyilatkozta Makoto Baba, a Compaq Computer alelnöke.

A mostani bejelentés megerősíti a cég vezetőinek az elmúlt hónapban tett azon nyilatkozatait, melyekben közölték, hogy a cég kéziszámítógépei továbbra is nagyon kelendőek a piacon. Ennek természetesen csak a Compaq vezetői örülnek, hiszen a nagy konkurens, a világ elsőszámú kéziszámítógép gyártójaként nyilvántartott Palm cég eladásai a Compaq jó eredményeivel párhuzamosan csökkennek. Az elmúlt hónapban számos Palm megrendelést lemondtak, így a raktárkészletek növekedtek a cégnél, melynek eredményeképpen a Palm vezetői március 27-én közölték, hogy idén várhatóan csökkennek majd a bevételeik.

"A Compaq szeretne legalább huszonöt-, vagy harmincszázalékos piaci részesedésre szert tenni a kéziszámítógépek egyre növekvő világpiacán, mely piacon idén várhatóan legkevesebb 13 millió eszközt adnak majd el. Egyedül a japán piacon évente 1,4 millió kéziszámítógépet adnak el, így ez egy rendkívül fontos piacnak számít, melyen mi legalább tízszázalékos piaci részesedéshez szeretnénk jutni, és ezt szerintem el is fogjuk érni." - mondta Baba.

A Casiohoz és a Hewlett-Packardhoz hasonlóan a Compaq kéziszámítógépein is a szoftveróriás Microsoft cég Pocket PC operációs rendszere üzemel, míg a konkurens Palm termékeken a Palm saját operációs rendszere, a Palm OS működik. A Compaq iPaq először a tavalyi év áprilisában jelent meg az amerikai és az európai piacokon. A Compaq sikereit egyébként a Palm sem hagyhatta válasz nélkül, így a cég a napokban bejelentette, hogy jelentős árcsökkentéseket hajtanak végre a cég különböző termékeinek esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!