Berta Sándor

Szigorúbban fogja ellenőrizni a rövid videókat Kína

Az ázsiai állam így harcol a gyerekek függőségének kialakulása ellen.

A Kínai Országos Rádió- és Televízióhatóság (NRTA) bejelentette, hogy szigorítani fogja a rövid videók ellenőrzését annak érdekében, hogy megakadályozza a gyermekek függőségének kialakulását. A hivatal a közleményében kiemelte, hogy az új előírások "tiszta viszonyokat teremtenek a rövid videók területén, javítják a kiskorúak védelmének szintjét, és pozitív szerepet játszanak az érzelmek ápolásában, az elmék felvilágosításában és a vezető trendekben". A dokumentum a kiskorúak függőségének kérdésével kapcsolatban tartott belső megbeszélést ismertette.

A közlemény a kínai médiaszabályozók több mint egy éve indított kampányának legújabb állomása, amely jelentősen szigorította az élő stream-közvetítésekkel, a videojátékokkal és a kiskorúak internethasználatával kapcsolatos szabályokat. Bár a Kínai Országos Rádió- és Televízióhatóság nem jelentett be konkrét intézkedéseket, a tavaly bevezetett irányelvek között szerepelt, hogy megtiltották a kiskorúaknak, hogy élő streamelőknek tippeket adjanak és utasították a helyi stream- és közösségi médiaplatformokat, hogy rendszeresen végezzenek kiskorúakra összpontosító kibervédelmi értékeléseket.

Kína 2021-ben vezette be azokat az új szabályokat, amelyek heti három órában korlátozták a 18 év alattiak videojátékokkal töltött idejét, a döntéshozók a lépést azzal indokolták, hogy arra a játékfüggőség elleni küzdelem érdekében volt szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!