JohnnyCage

A Sprint PCS bemutatta az első teljesen színes mobiltelefont

[Reuters] A Sprint PCS, az USA negyedik legnagyobb mobil telekommunikációs szolgáltatója csütörtökön bejelentette, hogy bemutatja a világ első, az USA-ban is kapható teljesen színes kijelzős mobiltelefonját.


Sanyo SCP-5000
Az új, igen apró készülék, amely kis mérete ellenére egy 2 colos színes kijelzőt tartalmaz, a japán Sanyo Electric Co. Ltd. büszkesége. A Sprint elmondása szerint a telefon egyérintéses elérési rendszerrel kedveskedik a Sprint PCS Wireless Web szolgáltatás felhasználóinak, és lehetőséget ad a azoknak 20 digitális, színes fénykép eltárolására a készülékben, amelyekre később a címjegyzékben is hivatkozni lehet a "Photo Caller ID" képhívás-azonosítók használatakor.

A Sanyo a napokban kezdi el nagy mennyiségben szállítani az új készülékeket a Sprint PCS-nek. Az új, színes kijelzős modellek a jövő héten kerülnek fel a Sprint termékpalettájára, és azonnal meg is lesznek vásárolhatóak. A készülék további extraszolgáltatásai a színes kijelzőn és a hagyományos telefon-funkciókon kívül a hanghívás, a hang-feltérképezés, a külső képernyő (többek között a hívó fél azonosítóhoz) és a jegyzettömb.

A mobiltelefon 499,99 dollárba kerül az Egyesült Államokban, és két akkumulátor-feltöltés között maximum két óra hosszú beszélgetési idővel, vagy pedig 120 óra készenléti idővel gazdálkodhatunk. Összehasonlítási alapként a Nokia 8260, amely a Sanyo készülékkel ellenben nem rendelkezik web-eléréssel, 3,5 óra beszélgetési, és 192 óra készenléti idővel rendelkezik a hivatalos adatok szerint.

A Sanyo által készített mobilkészülék természetesen nem az első telefon, amelyik teljesen színes LCD kijelzővel rendelkezik, de ezidáig az ilyen telefonok leginkább csak Japánban voltak kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scooter #3
    Majd lehet hozzá letölteni a patch-eket :-D
    És lefagy mint a Windows!!!
  • Scooter #2
    Ja és tele lesz 3D-s programhibával :-)))
  • accord #1
    És hány színt fog majd használni a kijelző? 16-ot?