Franczy

A Siemens új GPRS termékei

Az idei hannoveri CeBIT számítástechnikai szakkiállításon a tavaly év végi amerikai COMDEX kiállításhoz hasonlóan nagy szerephez jutottak az olyan különböző kisméretű elektronikus eszközök, mint például a kéziszámítógépek, vagy a mobiltelefonok.

Ezekben a piaci szegmensekben még talán a korábban tapasztalhatónál is jobban felgyorsultak a történések, hiszen a Motorola, a Nokia és az Ericsson cégek után most a német Siemens cég is előállt a CeBIT-en az első sajátfejlesztésű, GPRS (General Packet Radio Services) technológiával is rendelkező újdonságával, ami azonban meglepő módon nem egy mobiltelefon, hanem egy sokfunkciós kéziszámítógép. A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártó cégeként nyilvántartott Siemens a mostani CeBIT-en debütált Siemens SX45-öt várhatóan az idei év nyarának végén dobja majd piacra.



A Siemens SX45 méreteit tekintve leginkább a Casio cég Cassiopeia nevet viselő termékéhez hasonlítható. A Siemens vadonatúj kéziszámítógépén a Microsoft Pocket PC 3.0-s változata tölti be az operációs rendszer szerepét. A készülékbe beágyazott GPRS technológiának köszönhetően a készülék segítségével az eddigieknél sokkal gyorsabban lehet majd a weben szörfözgetni, vagy leveleket letölteni.


Siemens S45
A Siemens SX45 színes érintőképernyővel van ellátva, így használata az ígéretek szerint egyszerű és gyors lesz. A készülékben 32 MB memória és egy Type II CompactFlash Card bővítőhely kapott helyet, melynek segítségével bármikor könnyedén növelhető a készülék memóriakapacitása, de ugyanennek a slotnak a segítségével akár hordozható videókamera, vagy MP3-lejátszó is csatlakoztatható a kéziszámítógépre. A Siemens újdonságát elsősorban a sikeres üzletembereknek ajánlják a cég marketingesei, de ez a készülék árában is megmutatkozik. Bár a Siemens SX45 árát még nem véglegesítették, annyi azonban bizonyosnak tűnik, hogy nem lesz drágább 1000 eurónál, vagyis körülbelül 266 ezer forintnál.

Természetesen a Siemens sem maradhat GPRS mobiltelefon nélkül, így a CeBIT-en bejelentették, hogy a cég első ilyen terméke, a Siemens S45-ös GPRS mobiltelefon várhatóan idén júliusban kerül majd a boltok polcaira. A müncheni cég képviselői annyit árultak el az új high-end mobiltelefonról, hogy lesz benne WAP 1.2 támogatás is, valamint, hogy a tervek szerint kizárólag ezüst és zafírkék színekben pompáznak majd ezek az elsősorban üzletembereknek szánt telefonok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coco #9
    Hi!Tudom nem ide tartozik,de megkérdezném:
    A Siemens A50-hez létezik adatkábel?

    köszi:coco
    Ha tudtok léccives emailben válaszoljatok,mert ritkán van időm ide benézni.kösz
  • szalamandra #7
    softdatalink3.0 softvert keresek
  • hgy #3
    Ez az S45 egész jól néz ki, de nézzétek meg egy másik cikkben a Motorola új telefonjait, azok is tök királyak.