Spencer

Logitech Cordless MouseMan Optical

A Logitech bemutatta a Cordless MouseMan Optical nevű egerét, amely esetében az optikai megoldások mellett vezetéknélküli technológiákat is alkalmazott.

A Logitech a világ egyik legjelentősebb perifériagyártó cége. Kínálatának egy jelentős részét az egerek teszik ki, amelyek között vannak olcsóbb és drágább modellek is. Az új Cordless MouseMan Optical esetében a cég a legmodernebb technológiákat alkalmazta, ami sajnos a költségek emelkedésével járt. Viszont a vásárló a Logitech-től megszokott minőséget, megbízhatóságot és kényelmet kapja cserébe.

Wolfgang Hausen, a cég egyik vezetője elmondta, hogy a legmodernebb egér a precíz optikai technológiáknak, a megbízható rádiós adatátvitelnek és a kis fogyasztásnak köszönhetően az egyik legkiemelkedőbb perifériális eszköznek számít a piacon. A Logitech az Agilent vállalattal közösen fejlesztette ki azt az optikai chipet, amely 800 dpi-s (dots-per-inch) felbontást is lehetővé tesz. Ez a chip került bele a Cordless MouseMan Opticalba. Ennek köszönhetően az új termék rendkívüli érzékenységgel rendelkezik. Természetesen kényelmes megoldást is jelent, hiszen az egér tisztításával nem igen kell foglalkozni. Ugyancsak a kényelmes használatot segíti elő a vezetéknélküli, rádiós adatátvitel.

A Cordless MouseMan Optical egyik legfontosabb jellemzője az energiatakarékos működés. A Logitech szerint az elemek élettartama eléri a három hónapot. Ez többek között a négy különböző energiatakarékos üzemmódnak köszönhető. Az egérhez jár olyan segédprogram is, amellyel könnyedén leellenőrizhető az elemek állapota. A szoftver automatikusan figyelmezteti a felhasználót az elemcsere szükségességére is.

A Cordless MouseMan Optical esetében is fontos szerepet kapott a design és a kényelem. A cég elsősorban a jobbkezesek számára fejlesztette ki az új egerét. A három gomb mellett egy görgő is helyet kapott rajta. Természetesen mindegyik gomb szabadon programozható. Többek között ebben is segít a Logitech MouseWare szoftver, amelyet a vásárló megkap.

Az Cordless MouseMan Optical kompatibilis a Windows 3.X, a Windows 95/98/ME, a Windows 2000 és a Macintosh operációs rendszerekkel is. Várhatóan áprilisban jelenhet meg a boltok polcain, és az ára 70 dollár (21000 forint) lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • liogreen #5
    egyet ertek AnarchoiD-dal, nekem nagyon bevaltak, logitech pilot mouse volt az első, utana mouse man plusz, s nem reg szereztem egy optikait.
    egyikkel sem volt semmi porblema mind tokeletesen mukodott.
    na igen az ara nem a leg kedvezobb, de erdemes spoolni.
  • AnarchoiD #3
    logitech ert nagyon a dologhoz, vajon mikor lehet megvenni MO-n ? (a minoseget megeri megfizetni)