Flow

Az Air2Web kétirányú SMS-e

Vezeték nélküli szolgáltatásainak kiterjesztése érdekében az Air2Web beindította mobil-Internet platformjának 2.1-es verzióját, mely nemzetközileg támogatott kétirányú SMS kommunikációt tesz lehetővé, valamint megfelel az i-mode és J-phone vezeték nélküli szabványoknak.

A Spanyolországban és az Egyesült Királyságban már beindított szolgáltatás 2001. közepére egész Európára kiterjed. Az Air2Web állítása szerint az új vezeték nélküli platform segítségével a vállalkozások létrehozhatnak és biztosíthatnak ERP, CRM és szállítmányozási menedzsment alkalmazásokat ügyfeleiknek és alkalmazottaiknak bármilyen digitális eszköz segítségével, SMS vagy WAP támogatással rendelkező mobiltelefonon, böngészőn vagy PDA-n (Personal Digital Assistant) keresztül.

A platformon futó alkalmazások kibővített beállításokkal rendelkezhetnek, úgymint pl. ország, nyelv és karakterkészlet, biztosítva a helyi sajátosságokban bővelkedő tartalmat. Mindemellett az Egyesül államokon kívüli népszerű XML jelölőnyelvek támogatása is beépítésre került, nevezetesen a Compact Hypertext Markup Language (cHTML) és a Mobile Markup Language (MML) ismeretével bővült a repertoár.

Sanjoy Malik, az Air2Web elnöke és vezérigazgatója megjegyezte, hogy a világ óriási mértékben növekedő SMS forgalma tette szükségessé a kétutas rendszer kiterjesztését a nemzetközi piacra.
"Tisztában vagyunk az európai mobilpiac jelentőségével, mely nemcsak jövőbeli ügyfeleink számára fontos, hanem multinacionális partnereinknek is, mint például a UPS és a Digital Insight" - nyilatkozta Malik. "Ezért fektettünk igazán nagy hangsúlyt mind a kétutas, mind az egyutas SMS szolgáltatásokra."

Malik hozzátette, hogy elsősorban a japán i-mode és a J-phone alapú készülékek terjedését szeretnék kihasználni. Egy nemrégiben elkészített tanulmány kimutatja, hogy az NTT DoCoMo harmincmillió Internet-felhasználója közül nyolcmillió már az i-mode szolgáltatást használja.
Az Atlanta központú Air2Web legnevesebb partnerei a UPS, Digital Insight, ING Barings, Lexmark International, Bass Hotels & Resorts, NetBank, DotsConnect és a TotalSports.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!