Spencer

SMS gépelés könnyen, gyorsan

Howard Gutowitz szeretné, ha kirúgnák a barátnőjét... hiszen ez azt jelentené, hogy végre alkalmaznák technológiai megoldását.

A férfi barátnője a Francia Telecom munkatársa. Feladata, hogy felvegye és begépelje a személyi hívókra, és más telefonokra küldendő üzeneteket. Munkájára azért van szükség, mert hihetetlenül nehéz és időigényes a szövegbevitel a rádiótelefonok billentyűzetén keresztül.

Howard Gutowitz, kriptográfus, matematikus, és a káoszelmélet egyik nagy rajongója úgy véli, megoldotta a világ egyik legégetőbb problémáját. A férfi rájött, hogyan lehet könnyedén szöveget és Webcímeket a mobiltelefon billentyűzetén keresztül bevinni. Ha a férfi cége befut, nem lesz szükség a barátnő munkájára.

Howard Gutowitz bemutatta azt a programot, mely igen jó hatásfokkal képes kiegészíteni, befejezni a mobiltelefonba gépelt szavakat. A szoftver akár egyetlen egy betű megadása után képes meghatározni (és befejezni) az általunk begépelni kívánt szót. A férfi szerint a programot használva felére csökken a gombnyomások száma.

Ha a hír igaz, akkor a férfinek sikerült előrukkolnia azzal a megoldással, amire a lelkes mobilozók, sms-ezők már évek óta vártak.

Lassan a piacra kerül a telefonok új nemzedéke, melyekkel már Internetezhetünk, filmeket nézhetünk rajtuk, MP3 zenéket hallgathatunk, de a szövegbevitel mindig is kérdéses volt: Hogyan lehet ésszerűsíteni a mobiltelefonok billentyűzetét úgy, hogy a felhasználókat ne ilyesszék el a kellemetlenségek?

"A felmérések szerint az emberek nem szeretnek sokat nyomkodni. Inkább feladják." - mondta Geoff Koontz, a Strategis Group elemzője.

Az Eatoni Ergonomics szerint a program valódi gondolatolvasó: a szoftver, gépelés közben találja ki a használni kívánt szót, majd befejezi azt.

Howard Gutowitz cége, az Eatoni Ergonomics úgy nyilatkozott, hogy a program még új a piacon, még most kezdik kiépíteni az üzleti kapcsolatokat a telefongyártókkal. A remények szerint már ebben az évben piacra kerülhetek az intelligens készülékek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #5
    Nem egy nagy szám, olyan mint a Internet Explorerben lévő webcím kiegészítő dolog, azzal a különbséggel, hogy tudja a progi melyek a leggyakrabban használatos szavak. Nekem is van ilyen a telcsimbe a probléma csak az, hogy nekem kéne szavakkal feltölteni, és amúgy is kb. 2mp amíg a betű beírása után kiegészíti. 2mp alatt rég beírom a szót.