Berta Sándor

Már a Kilimandzsárón is van internet

Afrika legmagasabb hegyén mostantól van lehetőség mobilinternet-hozzáférések használatára.

Tanzánia szélessávú hálózatot épített ki Afrika legmagasabb hegyének lejtőin, 3720 méteres magasságban. Nape Nnauye tanzániai tájékoztatási miniszter történelmi jelentőségűnek nevezte a fejleményt és közölte, hogy az év végére az 5895 méter magas hegycsúcson is lesz internetkapcsolat. A következő lépés a nemzeti parkok ellátása a turisztikai bevételek növelése érdekében. A fejlesztésnek köszönhetően azok, akik megmásszák a Kilimandzsárót és van náluk okostelefon, ezentúl közvetlenül a helyszínről oszthatják meg az élményeiket, például az elkészített szelfiket.

Nnauye azt remélte, hogy a hálózati kapcsolat egyrészt növeli a hegymászók és a hordárok biztonságát, másrészt a hegy az internetes fotókon keresztül jobban az utazni vágyók szeme előtt lesz és így több látogatót vonz majd. A politikus emellett arra számít, hogy a turisták mobiltelefon-használata bevételt hoz majd az állami tulajdonú Tanzania Telecommunications Corporation (TTCL) számára, amely a projektet megvalósította. "A kormány bevételkiesést szenvedett el e szolgáltatás hiánya miatt" - idézte a The Citizen a politikust, aki felszólította a TTCL-t, hogy csatlakoztassa a hálózathoz a nemzeti parkokat, amelyek eddig nem rendelkeztek internettel.

Tanzánia már egy ideje próbálja turistabarátabbá tenni a Kilimandzsárót. Tavaly az ország kormánya bejelentette, hogy a hegy déli oldalán drótkötélpálya építését tervezi, ami felháborodást váltott ki a hegymászók, az expedíciókat szervezők és a környezetvédők körében. A Kilimandzsáró kiemelt turisztikai bevételi forrást jelent Tanzánia és a szomszédos Kenya számára. Évente mintegy 35 000 ember indul el a hegy megmászására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!