Gyurkity Péter

Jönnek az Intel Arc-laptopok

Előrendelhetők az első típusok, az Intel az asztali példányokon is dolgozik.

A cég első ilyen fejlesztéseiről az elmúlt hónapokban mi is folyamatosan beszámoltunk, áprilisban például azt tudtuk meg, hogy megjelent az első, szerényebb változat, amely azonban kizárólag Dél-Koreában vált elérhetővé. Most jön a többi régió, míg az asztali példányok, amelyek augusztusra csúsztak, szintén felbukkannak a további hírekben.

A napokban a HP és a Lenovo hivatalos oldalán tették közzé az első ajánlatokat, amelyek már a dél-koreai piacon kívül elérhetők, az Arc A370M típusú grafikus vezérlővel. Előbbi esetében az Envy Laptop 16t-h000 jelent meg a kínálatban, egyelőre előrendeléses módon, július 1-én esedékes megjelenéssel, legalábbis a tengerentúlon. A megoldás két változatban rajtol el, ezek egyike a Core i5-12500H chipre épül, míg a másik már a Core i7-12700H nagyobb erejére támaszkodik, 16 vagy 32 GB memória, maximum 2 TB-os tárolókapacitás és a szokásos csatlakozók kíséretében. A Lenovo ezzel egy időben Ausztráliában listázza a Yoga 7i Gen 7 típust, itt viszont még nem közlik a várható megjelenési dátumot.


Ezzel egy időben került sor az Intel Extreme Masters rendezvényre, amely alatt a cég a korábban beígért Limited Edition asztali kártyákat is felvillantotta. Ezekről néhány kép is készült, amelyek nyilván nem árulnak el sokat a belső összetételről, viszont mindenképpen jelzésértékű, hogy egyre szaporodnak a közelgő megjelenésre utaló jelek. Ezek sorát bővíti ki most egy harmadik hír, amely szerint a Clevo X270 típusú noteszgép is érkezőben van, ez ráadásul már az Arc A770M grafikus vezérlőt tartalmazza, amely nyilván jóval nagyobb teljesítményt kínálna a felhasználóknak, a noteszgépes sorozat legerősebb tagjaként. A 17,3 hüvelykes kijelzőt és a 12. generációs Alder Lake-H chipet felvonultató típus erős hűtéssel jelenne meg, bár a pontos adatokat egyelőre nem közölték.

A hivatalos árat még szintén nem ismerjük, néhány héten belül azonban minden megmaradt kérdésre választ kaphatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!