Spencer

Bővítette kínálatát az Olympus

Az Olympus egy újabb, kis méretű, könnyen használható digitális fényképezőgéppel bővítette a kínálatát, amelynek neve: CAMEDIA Brio D-100.

Az Olympus új kamerája pontosan olyan kiváló paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a Stylus kamerák. A cég mindent elkövetett azért, hogy a nagy teljesítményű eszközét minél kisebb méretben tudja megvalósítani. (Napjainkban ez a szempont a digitális kamarák esetében is egyre fontosabb.) A CAMEDIA Brio D-100 könnyű és körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon. Olyan egyszerűen használható, mint egy hagyományos fényképezőgép. John Knaur, a cég egyik munkatársa szerint a Brio D-100 már a következő generációs digitális kamerákat reprezentálja.

Az új kamera nagy előnye, hogy körülbelül 1 másodperc alatt üzemkész állapotba hozható. Megtalálható benne az a Burst Mode, amely eddig csak a nagyobb és drágább modellekben kapott helyet. Ennek segítségével egy másodperc alatt akár három kép is rögzíthető. A felvételek készítése során egy 1.5 colos, színes LCD kijelző is rendelkezésre áll. Az 1,3 megapixeles RGB CCD érzékelő 1280x960 pixeles maximális felbontást tesz lehetővé. Ez már elegendő a fotó minőségű nyomtatáshoz is. A képek minőségét tovább javítja az Olympus TruePic technológiája is.

Ugyancsak a könnyű kezelhetőséghez tartozik az USB AutoConnect technológia. Ennek segítségével meghajtóprogramok és speciális szoftverek nélkül lehet az új kamerát a számítógéphez csatlakoztatni. Ez a funkció azonban csak a legújabb operációs rendszerek alatt működik. (Windows ME, Windows 2000 és a legújabb Mac OS verziók). A csatlakoztatáshoz nem szükséges a számítógépet újraindítani, hanem a képek áttöltése azonnal elvégezhető.

A májustól forgalomba kerülő Brio D-100-hoz az Olympus 8MB-os SmartMedia kártyát ad, de használhatók hozzá a 16, a 32, a 64 és a 128MB-os memóriakártyák is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #3
    jo kis szerkezet és nem is lehet 2 fillér