Gyurkity Péter

Bemutatta idei újdonságait a Google

Az okostelefonok mellett az első okosóra, egy tábla, valamint szoftveres fejlesztések is felbukkantak.

A terület iránt érdeklődők már tűkön ülve várták a Google I/O kezdetét, amelyen több új fejlesztés hivatalos bemutatkozása is várható volt. Legutóbb arról írtunk, hogy nagyon jól szerepel a Pixel 6, ezt most három újabb példány követi a sorban, mégpedig további eszközökkel és szoftveres újításokkal, így bőven van miből válogatni.

A cég az elmúlt hetekben módosította saját online boltját, ebből már következtethettünk a további bemutatókra. Az alább beágyazott videóban megtekinthetjük a teljes bejelentést, viszont akiknek nincs kedve 2 órát ezzel tölteni, azok most velünk együtt gyorsan végigfuthatnak a fontosabb részleteken. A sort a Pixel 7 és 7 Pro nyitotta meg, amelyről egyelőre néhány képet villantottak fel, ezek a készülékek várhatóan október folyamán bukkannak majd fel, a Tensor chip alkalmazásával. Ez utóbbit a hamarosan befutó Pixel 6a is felhasználja, ez a telefon azonban kisebb méretben, 6,1 hüvelykes kijelzővel, 6 GB RAM és 128 GB-os tároló társaságában, 4410 mAh-s akkumulátorral, 30 wattos gyorstöltéssel, szinte változatlan kamerákkal, ám további szoftveres funkciókkal, amelyek a végeredményt hivatottak javítani. A megjelenés júliusban esedékes, 450 dolláros áron.


A rendezvényen végre lerántották a leplet a Pixel Watch típusról is, amely kerek kivitelben, 3 színben, cserélhető szíjjal, a Wear OS 3 szoftverrel, a Google Home támogatásával, valamint a Fitbit „mély integrációjával” jelenik meg. Természetesen a digitális asszisztens is jelen lesz a készüléken, a Google Maps és a Google Wallet is szerepel a listán, a megjelenésre viszont őszig várnunk kell, ez a készülék ugyanis jó eséllyel a Pixel 7 típusokkal együtt bukkan majd fel. Jövőre ráadásként egy Pixel Tablet is megjelenik majd a piacon, szintén a Tensor chipre, minden bizonnyal annak harmadik változatára építve.

A szoftveres oldalon többek között az asszisztens elérésének új módjait jelentették be, a Google Nest Hub Max felhasználói például pusztán a készülékre tekintve feltehetik kérdéseiket, bár ez az első körben csak az USA-ban lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)