Berta Sándor

Új jelölést vezetett be a Netflix

A stream-szolgáltató a tartalomajánló rendszerét módosította.

Christine Doig-Cardet, a Netflix termékinnovációs igazgatója jelentette be a blogbejegyzésében, hogy egy új jelölést vezettek be. A "Nem tetszik" (Not for me, vagyis lefelé mutató hüvelyujjas kéz) és "Tetszik" (I like it, vagyis felfelé mutató hüvelykujjas kéz) mellett immár elérhető a cég rendszerben a Szeretem (Love this!) jelölés is, amelynél egymás mögött két felfelé mutató hüvelyujjas kéz látható. Az indoklás alapján a társaság tartalomajánló algoritmusát ezzel sikerült továbbfejleszteni és az a jövőben az eddiginél még pontosabban tud dolgozni.

A fejlesztés célja az volt, hogy ha valaki egy bizonyos filmet vagy filmsorozatot nem csak kedvel, hanem kifejezetten szeret is, akkor ezt az új gombbal egyértelművé tehesse. A Tetszik gomb használata akkor lesz ajánlva, ha valakinek az adott műsor, például a Fekete tükör (Black Mirror) című filmsorozat elnyerte a tetszését és hasonló alkotásokat szeretne nézni a jövőben.

A Szeretem gomb alkalmazása esetén viszont a Netflix tartalomajánló algoritmusa még precízebben dolgozik és akár a színészek vagy a rendezők között is képes különbséget tenni. Ezáltal a stream-platform további olyan filmeket és filmsorozatokat ajánlhat a felhasználók figyelmébe, amelyekben a Bridgerton vagy más művek szereplőgárdájának többsége szerepel. Az új jelölés már használható a televíziókon és a Netflix webes alkalmazásán keresztül, az androidos és az iOS-programba pedig a közeljövőben integrálja a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • joe65 #1
    na végre ..