Berta Sándor

Kriptoeszköz-központ lenne Nagy-Britannia

Az ország élen akar járni a terület szabályozásában és felvirágoztatásában.

A brit pénzügyi felügyelet (FCA) március közepén rendelte el a szigetországban található digitális pénzautomaták bezárását arra hivatkozva, hogy az érintett vállalkozásoknak hiányzott az üzemeltetéshez szükséges engedélyük, amely egyébként ugyanaz, mint amivel a bankautomaták működtetőinek is rendelkezniük kell. Az üzemeltetéssel az érintettek megsértették a hatályos helyi pénzmosás elleni előírásokat is.

Most a brit kormány közölte, hogy egy átfogó intézkedéscsomag segítségével a kriptoeszköz-ágazat egyik központjává akar válni - különösen a hagyományos valuták árfolyamához kötött stablecoinok és az úgynevezett nem behelyettesíthető tokenek (NFT-k - digitális eredetigazolások, olyan tulajdoni lapok, amelyekkel bizonyítható egy eszköz, kép, animáció, videó vagy más tárgy birtokosa) tekintetében. A stablecoinokat egy új törvénnyel ismernék el fizetőeszközökként, miközben megadóztatnák a digitális pénzeket, amely az elképzelések alapján hozzájárulna az ország kriptoeszköz-piacának a növekedéséhez, továbbá a blokklánc-társaságok jogi státuszát is egyértelműen tisztáznák.

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter kijelentette, hogy a célja az, hogy Nagy-Britanniát a kriptoeszköz-technológiák egyik központjává tegye. Az intézkedések között van, hogy új jogszabályokkal biztosítsák az érintett vállalatoknak a kísérletek és az innovációk lehetőségét a pénzügypiaci struktúrában. A brit kabinetet egy hivatali és cégvezetőkből álló tanácsadó testület segítené a kriptovaluta-szabályozási kérdésekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sydra #1
    Nehogy majd valaki beírja, hogy két hétnél tovább tartanak majd a lezárások. Vagy hogy a covid oltás nem 100%-osan véd. Vagy hogy majd rendszeresen oltatni kell covid ellen. Vagy hogy az infláció nem átmeneti.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.04.12. 15:20:06