Berta Sándor

Leállítja a DDR3 memóriák gyártását a Samsung

A vállalat az utolsó megrendeléseket 2022 végéig fogadja.

A Samsung Electronics 2005 februárjában jelentette be, hogy sikeresen letesztelte a világ első 512 MB-os DDR3 memóriamodulját, amely már 1066 MHz-en üzemelt. 17 évvel később pedig a DigiTimes tajvani IT-hírportál arról számolt be, hogy a dél-koreai gyártó felhagy az ilyen memóriamodulok készítésével azért, hogy a felszabaduló gyártási kapacitását a különböző mobileszközökben használható CMOS-alapú kameraszenzorok előállítására fordítsa.

A társaság már megkezdte az előkészületeket és nemrég arról tájékoztatta a partnereit és a notebookok, a táblagépek és más mobilkészülékek gyártóit, hogy csak az esztendő végéig fog DDR3-chipekre vonatkozó új megrendeléseket felvenni és a RAM-ok legyártására, illetve kiszállítására legkésőbb 2023 végéig sor kerül. A Samsung Electronics tavaly év végén állította le a DDR2 memóriák gyártását és a DDR3 RAM-ok esetében egyelőre az 1, a 2 és a 4 gigabájtos modulok készítése szűnik meg.

A DigiTimes rámutatott, hogy hasonló döntésre készül az SK Hynix is, a Micron viszont még nem közölte, hogy ilyen lépést tervezne. A kisebb gyártók mindenesetre profitálhatnak a Samsung bejelentéséből, hiszen több megrendelést kaphatnak, de a DDR3 memóriák így is lassan hiánycikkekké válhatnak, miközben ezzel párhuzamosan egyre drágábbak lesznek. A DDR4 RAM-ok ára viszont folyamatosan mérséklődik majd, így a cégek és a magánszemélyeknek is egyre inkább megéri majd az azokra való átváltás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!