Berta Sándor

Csírájában fojtaná el a YouTube a vitatott tartalmak megosztását

A videomegosztó tovább szigorított a jelenlegi gyakorlatán.

Neal Mohan, a YouTube felelős vezetője tavaly augusztusban a blogbejegyzésében azt írta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta egymillió olyan tartalmat távolítottak el a rendszerükből, amely álinformációkat tartalmazott. A jövőben pedig még gyorsabban törölni akarnak minden olyan felvételt, amely hamis gyógymódokat népszerűsít vagy kétségbe vonja a pandémiát. Ezután a platform bejelentette, hogy módosította az irányelveit és a jövőben általánosságban tilos lesz az oltásokkal kapcsolatban minden álinformáció megjelentetése. Eddig ezek a szabályok kizárólag a koronavírus-oltásokra vonatkoztak.

A menedzser most azt jelezte, hogy további lépéseket terveznek az álinformációk és azok terjesztése ellen. A cél az, hogy ezeket az anyagokat már csírájukban elfojtsák, hogy esélyük se legyen elterjedniük. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem minden "hülyeség" sérti meg a YouTube irányelveit. Ezért azon gondolkodnak, hogy milyen megoldásokkal lehet a vitatott felvételek terjedését mégis meggátolni. Az egyik lehetséges megoldás a megosztás gomb kikapcsolása vagy a megosztott hivatkozások "tönkretétele". Az utóbbi a linkek beágyazását is lehetetlenné tenné.

A legnagyobb problémát jelenleg az jelenti, hogy sokkal gyorsabban jelennek meg a potenciálisan veszélyes összeesküvés-elméletek - akár azzal kapcsolatban is, hogy az 5G szabvány hozzájárul a koronavírus terjesztéséhez. Ez utóbbi az 5G-adók felgyújtásához vezetett számos országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marci33 #17
    Nem kevés ember unja már a pofátlanságokat amiket csinálnak a Youtubehoz hasonló platformok. Ékes példája hogy egy csapat majom hogy akar zsarnokoskodni a birkanépen és hogy ezt miért nem szabad hagyni! El kell menni másik platfomokra mint a BitChute, Lbry. Sehol sincs ilyen szintű tetű cenzúra mint ott. Mindenkiről mindent tudni akarnak, kötelező telefonszám. Kommenteknél meg sem jelenik ami a videósnak, Youtubenak nem megfelelő! Olyan szinten hogy amikor elküldöd a kommentet már eltűnik! Egy zeneszámot nem használhatsz fel szabadon a videódban! A hamis képek beállítása egyoldalúan, emberek tömeges megtévesztése, élharcos platform ebben. Nem véletlen fejlesztik gőzerővel a decentralizált megoldásokat. Ezektől a tetvektől mint a Youtube, Facebook, központosított szerverek nagyon sokan akarnak szabadulni. Blokklánc, P2P, az emberek közti decentralizált fájltárolás kapcsán egyre komolyabb fejlesztések vannak. Van rá bőven alternatíva ha valakit nem a pénz motivál. Akik ott vannak nagy videósok mint pénz motiválta manipulátorok. Ha nem a szájuk íze szerint videózol nem is tudsz ott pénzt keresni!
    Utoljára szerkesztette: marci33, 2022.02.26. 15:24:21
  • Sydra #16
    Honnan ered a google-ba vetett végtelen bizalmad? Miért gondolod, hogy a google meg tud ítélni orvosi kutatásokat és tiltania kell mindent, ami szerinte nem igaz?
    Ha nem tudod miről van szó, honnan az előítélet?
  • bdzsana #15
    "Miért terjesztenek az orvosok álhíreket?"
    Vagy esetleg az volt az álhír, hogy 500 kanadai orvos adta hozzá a nevét :)
  • Sydra #14
    Nekem amit az orvos ismerőseim mondanak a covid járványról, járványkezelésről, oltásokról, azt a youtube egyből tiltaná. Múltkor néztem egy vakcina kutató előadását youtube-on, azt is a youtube másnap törölte álhír terjesztés miatt. Nemrég láttam facebook-on egy pfizer oltásról szóló tanulmányt, amihez 500 kanadai orvos és egészségügyi dolgozó adta a nevét és a facebook megjelölte álhírnek.
    Miért terjesztenek az orvosok álhíreket?
  • morguldae #13
    Remélem hamarosan behal ez a cenzúrázott szar, ami csak a saját elképzeléseit, saját hazugságait, manipulált baromságait kívánja másokra ráerőltetni. Nem kell használni, vannak szabad videófeltöltő oldalak! Aztán behal az egész. Mehetnek a pi..ába!
  • Agyturbinikusz #12
    Miért nem lenne demokrácia, egyik demokratikusabb mint a másik, és az egyik egyenlőbb mint a másik.
    Az állatfarm a kommunisták kifigurazasára készült mint propaganda film, ennek ellenére nagyon jól működik most is a demokratikus világrendben. Nem furcsa ez?
  • jozsi031 #11
    Dübörög szép újkorunk demokráciája!
  • zola2000 #10
    Mondjuk valahol az is érthető ha egy oldal teret akar adni a szólás szabadságnak (pl facebook/bitchute) az is ha valaki nem szeretné azt a sok xart ami azokon az oldalakon megy.

    Szerintem amíg a törvény nem tiltja a szólásszabadságot csak a nagyobb oldalak tiltják a tényleg hülyeséget, addig nincs nagy baj.
  • Agyturbinikusz #9
    Bezárják a boltot?
  • repvez #8
    ez ugyan olyan hulye felfogás a YT részéről mint a legtbb ember aki videot gyárt oda.
    Tehát csak egyfajta vélemyén lehet és még véletlenul se lehessen megismerni a másik oldal véleméynét mert még talán kiderülhetne valamiről, hogy nem az a jo megldás amit hagynak terjeszteni vagy csak egész egyszerüen megismeri a multat.

    Nem lenne egyszerübb, hogy minden olyan tartalmat tiltani ami nem értékteremtő és informativ amitol az emebrek el tudják saját maguk donteni, hogy mi az igazság és mi nem ? tényeket és részleteket adni nekik, hogy megismerjék , hoyg dönteni tudjanak.
    Ehelyett engedik az értelmetlen és akár veszélyes kihivásos videokat , meg a magamutogatásokat, mert addig sincs elfoglalva azzal, hogy mi lehetne jo .