Gyurkity Péter

Kedvező áron jön a OnePlus Nord CE 2

Szerény hardvert, ám kellemes külsőt kapunk, néhány érdekes jellemzővel.

A meglehetősen népszerű kínai gyártó kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy már összeállt a OnePlus 10 Pro specifikációja, eközben azonban a cég dolgozik a szoftver egységesítésén, amely az Oppo közreműködésével történik. Most egy szerényebb változatról rántották le a leplet, amely szerintük kedvező áron fut be.

A hivatalos oldalon közzétett részletek alapján a OnePlus Nord CE 2 5G leginkább vékony külalakjával hívhatja fel magára a figyelmet, a telefon ugyanis mindössze 7,8 mm vastag. A teljesítményt a MediaTek Dimensity 900 chip biztosítja, amely ennek megfelelően nem lesz kiemelkedő, viszont ehhez 6 vagy 8 GB memória, illetve egy alapesetben 128 GB-os belső tároló csatlakozik, míg a Fluid AMOLED-kijelző mérete 6,43 hüvelyk, ez utóbbi pedig a 2400 x 1080 pixel felbontást és 90 Hz-es frissítési rátát kínál. Az akkumulátor marad 4500 mAh-s, ezt pedig a 65 wattos SuperVOOC-gyortöltés egészíti ki, amivel mindössze 15 perc alatt nyerünk egy teljes napra elegendő üzemidőt.


A képkészítés terén némi változtatást látunk a közvetlen elődhöz képest, a szelfikamerát például 32-ről 16 megapixelesre mérsékelték, míg a hátoldalon ismét egy tripla-modult helyeztek el, egy 64 megapixeles főérzékelővel, amelyhez egy 8 megapixeles ultra-nagylátószögű, valamint egy 2 megapixeles marco-kamera csatlakozik. Az 5G támogatása a névnek megfelelően megoldott, a listán emellett a hagyományos jack-dugó, valamint az Android 11 jelenik még meg, természetesen ezúttal is az OxygenOS felülettel kiegészülve. A hivatalos ár több európai országban 359 euró, ami nem a legjobb ajánlat, mégis kedvezőnek mondható a fenti hardver fényében.

A Realme eközben Indiában dobja piacra a Realme 9 Pro és Pro+ típusokat, 6,6 és 6,4 hüvelykes kijelzővel, 5000 és 4500 mAh-s akkumulátorral, a Snapdragon 695 és a Dimensity 920 chippel, csaknem azonos kamerákkal. Az ár sorrendben 240 és 280 dollárnak felel meg, ez nyilván európai megrendelés esetén némileg magasabb lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!