Gyurkity Péter

Összeállt a OnePlus 10 Pro

A gyártó csaknem minden részletet elárult a készülékről, az árak eközben kiszivárogtak.

A kínai gyártó kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg a OnePlus 9T, ezzel tehát a cég egy lépcsőfokot kihagy. Most már szinte minden részlet kiderült a soron következő megoldásról, amely január közepén rajtol el a piacon.

A vállalat érdekes módon már a bemutató előtt szinte minden részletet közzétett a OnePlus 10 Pro típusról, ezen jellemzők pedig a hivatalos oldalon megtekinthetők. Először a telefon kialakítását, annak külsejét villantották fel, ezt követte a technikai specifikáció részletes listája, nem sokkal később pedig (egy külsős forrás) a várható árakat is kiszivárogtatta, mégpedig bizonyos kínai forgalmazók adataira támaszkodva. Az új készülék eszerint egy meglehetősen nagy, 6,7 hüvelykes Fluid AMOLED-kijelzőt kapott, a 120 Hz-es frissítési rátával és a 3216 x 1440 pixel felbontással. A teljesítményért a friss Snapdragon 8 Gen 1 chip felel, méghozzá 8 vagy 12 GB memória, illetve egy 128 vagy 256 GB-os belső tároló kíséretében, míg az akkumulátor egy kereken 5000 mAh-s példány lenne, amelyhez 80 wattos vezetékes és 50 wattos vezetéknélküli gyorstöltés csatlakozna.

Jól látható módon a képkészítés területét sem hanyagolják el, a hátoldalon ugyanis egy tripla-modult helyeztek el, amely a Hasselblad technológiájára épít. Az érzékelők sorrendben 48, 50 és 8 megapixelesek, ezekhez Dual OIS társul, a másodlagos és harmadlagos példány révén pedig a telefotó- és az ultra-nagylátószögű funkció támogatása is megoldott lesz. Az előlapon egy 32 megapixeles szelfikamera áll majd rendelkezésünkre, a szoftveres oldalon már az Android 12 fut, ehhez pedig a lista alapján a Bluetooth 5.2, az NFC, az 5G-elérés, valamint a VoLTE és a VoWIFI támogatása csatlakozik.

A hivatalos megjelenés január 11-én esedékes, legalábbis Kínában, ahol a a hivatalos árak a kiszivárogtatás alapján 627 dollártól indulnak majd, viszont ezen számokat még vehetjük biztosra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!