Berta Sándor

Putyin egységes orosz álláspontot akar a kriptovaluták kérdésében

A nemzeti bank és a pénzügyminisztérium másképp gondolkodik a témában.

Az Orosz Nemzeti Bank a nemrég nyilvánosságra hozott anyagában azt javasolta a helyi pénzintézeteknek, hogy a digitális pénzek termelését és alkalmazását egyaránt tiltsák meg az ügyfeleiknek. A pénzügyminisztérium ugyanakkor ellenezte az elképzelés megvalósítását.

Ivan Csebeszkov, az orosz pénzügyminisztérium pénzügypolitikai részlegének igazgatója azzal érvelt, hogy Oroszország pozíciója a kriptovaluta-tranzakciók és a -bányászat betiltása miatt visszaeshet a csúcstechnológiai iparban. A szakember szerint szabályozniuk kell a dolgokat és nem megtiltani. A szabályozás hozzájárulhat ahhoz, hogy az orosz állampolgárokat megvédjék. A szaktárca kidolgozott egy koncepciót a kriptovaluta-piac szabályozására és a kormány állásfoglalására vár.

Most megszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök is, aki az orosz kormánytagok ülésén közölte, hogy a két félnek meg kell állapodnia egymással, de egyik álláspontot sem támogatta. A politikus hangsúlyozta, hogy az Orosz Nemzeti Bank nem áll a technológiai fejlődés útjában és ezért megteszi a szükséges erőfeszítéseket azért, hogy a legújabb technológiákat vezesse be a területen. Ugyanakkor rámutatott, hogy Oroszországnak bizonyos előnyei származnak a kriptovaluták bányászatából, például áramtöbblete van és megjelent az államban a jól képzett személyzet is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uwu2020 #1
    A blokklánc projektekben van potenciál, véleményem szerint talán nagyobb esélye van annak, hogy valami hibrid megoldást alkalmaznak, és nem Kína után mennek. Náluk más a háttér, ahogy a cikk is írja, náluk az energia bőség és a szakember hiány a bányászat malmára hajtja a vizet. Másik cikkben arról írtak, hogy a kripto kereskedelem eléggé ellenzéki dolog, így valószínűtlen, hogy a teljes szabadság támogatást kap. Szerintem azt lenne az orosz vezetés számára optimális berendezkedés, ha ők is csinálnának CBDC-t, és csak azon keresztül engednék a kereskedést. Így mindent látnának, de nem kéne lemondani a nemzetközi projektekről, és különösebben fejleszteni sem kellene, csak a CBDC-t.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.02.01. 06:59:45