Berta Sándor

Különleges böngészőt készített az Opera

A szoftver a jelenlegi összes kriptovaluta-technológát egyesíti.

A cég a programot Crypto Browser Project név alatt alkotta meg és a célja az volt, hogy abban ötvözze a különböző virtuális fizetőeszköz-technológiákat. Az Opera által közölt információk alapján a felhasználók a böngészőben számos funkció közül választhatnak, amelyek között van egy integrált digitális pénztárca, továbbá egyszerűen hozzáférhetnek a kriptovaluták kereskedelmére szolgáló platformokhoz és támogatást kapnának a decentralizált alkalmazásokhoz.

Az integrált pénztárca támogatja a bitcoint, a celót, az ethereumot és a nervost. A jövőben támogatva lesz a polygon és számos további virtuális fizetőeszköz is. A pénztárca interakcióit úgy védték le, hogy azokhoz a külső szoftverek és honlapok nem tudnak hozzáférni, ami általában azért a böngészőkiegészítőknél komoly probléma szokott lenni. Ezáltal a felhasználók sokkal jobban védettek lesznek a kibernetes támadásokkal szemben.

Az Opera hosszabb távon gondolkodik és szeretne úttörő lenni a területen és a World Wide Web harmadik generációjához megfelelő szoftvert kínálni. Az első generációt a honlapok jelentették, a másodikat a felhasználók közötti erősebb szociális interakciók, amelyek jóval túlmutattak a tartalmak terjesztésén. A Web3 a világháló maximális decentralizációjáról szólna, miután az elmúlt esztendőkben masszív központosítás ment végbe a nagy közösségi portálokon.

Az új böngészőnek egyelőre a béta változata érhető el az Android, a Windows és a MacOS operációs rendszerekre, s a közeljövőben érkezik az iOS-verzió is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!