Franczy

Bluetooth-t hoz a nyuszi húsvétra?

A frankfurti Bluetooth fejlesztői konferenciáról készült beszámolók arról adnak hírt, hogy a nagyobb cégek képviselői szerint idén húsvétkor Bluetooth-os eszközök egész hada fog majd megjelenni a piacon.

A rövid távolságokon belül működő rádiós Bluetooth technológia a szakértők szerint a közeljövőben nagyban elősegítheti majd a különböző elektronikus készülékek közötti adatszinkronizációs folyamatokat, valamint a perifériák könnyebb összekapcsolhatóságát, mégpedig kábelek használata nélkül.

"Úgy gondolom, hogy nagyon jó formában vagyunk. Az UnPlugfest 4 konferencián a Bleutooth szabvány verziószáma 1.0b-ről már 1.1-re változott, és ugyanitt nagyon sok előadást tartottak az új Bluetooth technológiák alkalmazási területeiről is. Az előttünk álló hónapban a Bluetooth technológiát kiszolgáló eszközök mindegyikében előrébb lépünk egy professzionálisabb irányba." - nyilatkozta Simon Gawne, a nemrégiben Bluetooth internetszervert piacra dobó Red-M cég marketing alelnöke.


Paul Hammond, a Psion Connect kereskedelmi igazgatója így vélekedett az üggyel kapcsolatban: "Úgy gondolom, senki sem szeretné, ha egy cég olyan Bluetooth termékeket dobna piacra, melyek esetlegesen más cégek hasonló termékeivel nem működnének együtt. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a különböző cégek ne saját maguk által szabadalmaztatott termékeket dobjanak piacra, hanem inkább legyen egy mindenki által elfogadott, közös interfész."

A Psion cég várhatóan májusban dobja majd piacra újfejlesztésű, Bluetooth-os PC kártyáit és USB csatolóit, melyeken olyan adatátviteli szoftverek fognak majd futni, melyek elsősorban a különböző Nokia és Ericsson termékekhez lesznek optimalizálva.

A különböző Bluetooth-os készülékek közötti problémamentes összekapcsolhatósági feltételeket biztosító szabványok napjainkban még mindig sok vitát váltanak ki. Habár a legtöbb fejlesztőcég egyet ért abban, hogy a Bluetooth rádiótechnológiai része már egy kiforrott megoldás, pár mérnök szerint egyes magasabb szintű alkatrészeket tovább kellene fejleszteni ahhoz, hogy a Bluetooth-szal elérjék eredeti céljukat, vagyis hogy az ilyen eszközöket még úgymond a technikai analfabéták is kezelni tudják majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!