JohnnyCage

A Psion Bluetooth a NEC számítógépeiben

A NEC Computers International a jövőben a Psion PLC Bluetooth technológiájával szándékozik felszerelni minden eladásra szánt PC számítógépét, legyen az akár notebook, vagy hagyományos asztali gép.

A Psion a saját Psion Connect részlegén keresztül fogja szállítani a NEC Computers Internationalnak a cég számítógépeiben alkalmazandó PC Card és USB Bluetooth vezérlőit. Az év második felétől minden NEC számítógép, az asztaliak és a hordozhatók egyaránt tartalmazni fogják a vezetéknélküli adatösszeköttetést megvalósító Bluetooth vezérlőket, jelentette be a két cég egy közös sajtótájékoztató során. A megállapodás anyagi részleteit a két cég nem kívánta nyilvánosságra hozni.

A Bluetooth egy vezetéknélküli kommunikációs szabvány, amely egymáshoz közel elhelyezett számítógépek és egyéb eszközök intelligens összeköttetését valósítja meg, de számítógépes hálózati rendszer is kialakítható belőle. A Bluetooth maximum 1Mbps sebességre képes, az eszközök maximális távolsága pedig 10 méter lehet.

A két társaság elmondása szerint a NEC jövőbeli számítógépei már beágyazott Bluetooth technológiát fognak alkalmazni, amelyhez a szükséges eszközöket a Psion fogja szállítani. A Bluetooth PC Card és USB vezérlők a Psion Connect Gold Card márkaneve alatt kerülnek majd forgalomba, de értékesítésüket a Psion a NEC Packard Bell részlegével közösen végzi majd, közölte a két társaság.

A Bluetooth drótnélküli technológia még nem túl régen van a piacon, de a Frost & Sullivan piackutató cég múlt hónapban kiadott jelentése szerint már idén elérheti a 2.5milliárd dollárt a rendszer forgalma. A tanulmány szerint még az éven mintegy 11 millió darab Bluetooth-képes eszköz talál majd gazdára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!