Gyurkity Péter

Törölhette hajlítható telefonját a Google

A típust nem tartották kellően versenyképesnek, így a megjelenés alaposan elcsúszhat.

A hajlítható okostelefonok piacán jelenleg a Samsung birtokolja az első helyet, bár az elmúlt néhány évben mások is megpróbálkoztak saját megoldásaikkal. Ez utóbbiak között jelenne meg a Google, amelynek telefonja a korábbi hírek szerint jövőre jönne, viszont a friss értesülések szerint egyelőre elhalasztják a megjelenést.

A napokban bukkantak fel további részletek az állítólagos Pixel Fold típusról, amelynek egyes hardveres jellemzőit is láthattuk már a korábbi kiszivárogtatásokban, a friss fejlemények azonban nem túl kedvezőek, legalábbis azok számára, akik kifejezetten egy ilyen Google-fejlesztésre vártak. Az ágazatra fókuszáló szakértők állítása szerint házon belül már dobták a projektet, pontosabban törölték a hajlítható okostelefonhoz szükséges alkatrészekre vonatkozó eredeti megrendeléseket, ez pedig azt jelzi számunkra, hogy az elkövetkező 5-6 hónapban biztosan nem dobnak majd piacra egy ilyen megoldást. Tekintettel arra, hogy az Android 12L, vagyis a nagyobb kijelzőkre szánt szoftver, jövő márciusban fut majd be, könnyen lehet, hogy nagyjából ugyanekkor ismerhetjük majd meg a fenti típust, viszont erre jelenleg nem vehetünk mérget.

A hír némi csalódást jelent, hiszen a hardveres jellemzők kifejezetten erősnek tűntek. A kijelző kihajtott állapotban 7,57 hüvelykes lett volna, mégpedig 120 Hz-es frissítési rátával, amelyhez a Google Tensor processzor, valamint egy némileg szerényebb kameramodul sorakozott fel. A házon belül meghozott negatív döntést állítólag azzal indokolták meg, hogy a telefon nem lenne versenyképes a Samsung hasonló fejlesztéseivel szemben, a dél-koreai gyártó ugyanis gyakorlatilag egyeduralkodó ebben a szegmensben, a költségek pedig túl magasak lettek volna, ami szintén rontotta a saját készülék esélyeit.

Azt még nem tudjuk, hogy jövőre mennyiben változik majd a helyzet, a Google vezetésének azonban nem kell nagyon sietnie, mivel a külsős hírek szerint az Apple csak az évtized közepén szánja majd el magát hasonló lépésre, a hajlítható iPhone tehát 2025 táján bukkanna csak fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!