Berta Sándor

Helybenhagyta a bíróság a Google pénzbün­tetését

A webes konszern első fokon elveszítette a pert.

Az Európai Bizottság még 2017 júniusában döntött úgy, hogy a Google jogsértő módon előnyt biztosított saját ár-összehasonlító szolgáltatásának és visszaélt keresője erőfölényével.

Az Európai Unió Bírósága a mostani ítéletével helybenhagyta a korábbi döntést. Az ügyben eljáró bírók a kiadott sajtóközleményben hangsúlyozták, hogy egyetértenek az Európai Bizottság korábbi érvelésével, miszerint az óriáscég előnyben részesítette a Google Shopping nevű saját ár-összehasonlító szolgáltatását a vetélytárs ajánlatokkal szemben és ezáltal visszaélt a piaci pozíciójával, amikor a Google Shopping keresési eredményeit a találati lista tetején helyezte el, miközben a konkurensei eredményeit hátrébb sorolta.

A labda most a társaság térfelén pattog, hiszen fellebbezhet az ítélet ellen és ezt minden bizonnyal meg is teszi majd. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jogerős ítélet mikor születhet meg és ha az is elmarasztaló lesz, akkor mit lép a vállalat, illetve lesz-e további jogorvoslati lehetősége. Az Európai Bizottság és a Google között további két úgy is zajlik, amelyek szintén az Európai Unió Bírósága elé kerültek, vagyis nem ez volt az utolsó csörte a két fél között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Ezt is jól helyben hagyták, talán még meg is rugdosta egy kicsit