Berta Sándor

Két amerikai polgármester is bitcoinban kéri a fizetését

A vezetők így akarják elősegíteni a kriptovaluták elfogadását.

Eric Adams, New York újonnan megválasztott polgármestere a Twitteren jelentette be, hogy az első három havi fizetését bitcoinban szeretné megkapni. A politikus ezzel Francis Suareznek, Miami első emberének a Twitter-bejegyzésére reagált, aki - első amerikai egyesült államokbeli politikusként - 2 nappal ezelőtt szintén 100 százalékban virtuális fizetőeszközben kérte az első bérét.

Adams azért hirdette meg ezt az akciót, hogy így tegye a metropoliszt a kriptovaluta-befektetők számára vonzóvá. Az egykori rendőrből lett városvezető hozzátette, hogy New Yorkot a digitális pénzek központjává akarja tenni. A The Verge azonban rámutatott, hogy Miami lépéselőnybe került a Nagy Almával szemben, mert például támogatja a MiamiCoin nevű projektet és Nayib Armando Bukele Ortez salvadori elnök is a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 Konferencián jelentette be, hogy törvényes fizetőeszköz lesz a közép-amerikai országban a bitcoin.

Az egyelőre kérdéses, hogy van-e törvényes lehetőség a polgármesterek fizetésének kriptovalutában való kiutalására. Emellett azt sem lehet tudni, hogy a városok közigazgatása fel van-e készülve egy ilyen tranzakcióra, ráadásul felmerülnek adózási és egyéb kérdések is, például a bitcoin változó árfolyama miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!