Gyurkity Péter

5 éven keresztül frissül majd a Pixel 6

A Google új zászlóshajója emellett a teljesítmény terén is csúcskategóriás élményt nyújtana.

A cég saját okostelefon-családja kapcsán legutóbb arról adtunk hírt, hogy az előzetes híreknek megfelelően hivatalosan is bemutatkozott a Pixel 5a 5G, amely több tekintetben előrelépést nyújt az előző évi változathoz képest. Most a Pixel 6 van soron, ennek bemutatója itt van a nyakunkon, viszont az új telefonokkal kapcsolatban több részlet is kiszivárgott.

A kiszivárogtatóként jól ismert Evan Blass ezúttal is saját Twitter-lapján osztotta meg az információkat a nagyközönséggel, bár ezúttal mindössze egy hivatkozást tett közzé, amely a Carphone Warehouse oldalára mutatott. A kérdéses információkat ugyan azóta (a jelek szerint) eltávolították, viszont a további beszámolók révén mi is végigfuthatunk a fontosabb pontokon. Eszerint a Pixel 6 és 6 Pro egyik fő előnye a hosszabb frissítési ciklus lesz, mivel a Google ezúttal legalább 5 éven keresztül biztosítaná a szoftveres támogatást, ezzel pedig maguk mögé utasítják a főbb riválisokat. Amennyiben valóban így tesznek majd az új típusok kapcsán, a most bemutatkozó generáció egészen 2026-ig frissülni fog, eközben azonban a hardver terén is igyekeznek előrelépni.

A Pixel 6 egy 50 megapixeles főkamerára támaszkodik majd, amelyhez egy 12 megapixeles ultra-nagylátószögű példány társulna, míg a Pixel 6 Pro modulja ehhez egy 48 megapixeles telefotó-komponenst adna hozzá. Az üzemidő legalább 24 óra lenne, még az 5G használata esetén is, a gyorsabb töltést pedig 30 wattos vezetékes megoldás és egy „kétszer gyorsabb” Pixel Stand biztosítaná, ez utóbbi nyilván a vezetéknélküli alternatíváért felel. A 6,4 és 6,7 hüvelykes telefonok a Gorilla Glass Victus felülettel és az IP68-minősítéssel érkeznek majd meg, sorrendben 90 és 120 Hz-es frissítési rátával. Jól látszik, hogy a Google ezúttal igyekszik egy abszolút csúcskategóriás ajánlattal előállni, meglátjuk, ez mennyiben hódítja majd meg a felhasználók szívét.

A hivatalos bemutató október 19-én esedékes, a megmaradt kérdésekre akkor kapjuk majd meg a választ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    engem már az is bosszat, ha 10 percig frissít a telefon, nemhogy 5 évig...