Berta Sándor

500 millió eurót ad ki német produkciókra a Netflix

Az amerikai stream-szolgáltató minden korábbinál hangsúlyosabban építene a német nyelvű piacra.

Reed Hastings, a Netflix vezetője Berlinben bejelentette, hogy az esztendő további részében és a következő két évben összesen 500 millió eurót fognak fordítani német nyelvű produkciók támogatására. A hatalmas összegből összesen nyolcvan új filmsorozat, film és más műsor készül. A menedzser a német fővárosban egyúttal megnyitotta cége új regionális központját is, ahol egyelőre nyolcvanan dolgoznak. Hastings világossá tette, hogy Németország, Ausztria és Svájc a világ egyik legfontosabb régióját jelentik a számukra.

A Netflix első embere számos rendezőt és színészt bemutatott, akik az új alkotásokban szerepet fognak kapni, köztük volt Jantje Friese, Matthias Schweighöfer, Christian Schwochow, Matthias Murmann és Edward Berger. A cég számos olyan művet készít el, amelyek történelmi eseményeket elevenítenek fel, például a München – Im Angesicht des Krieges azt az 1938-as konferenciát mutatja be, amelyen Anglia és Franciaország megpróbálták a diplomácia eszközeivel Adolf Hitlernél elérni, hogy ne indítsa el a háborút. A The Empress című sorozat Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, vagyis Sissi életéről szól majd. Az Army of Thieves a korábbi Army of the Dead előzménysorozata lesz, míg az 1899 egy misztériumsorozat, amely egy Európából New Yorkba kivándorlókat szállító hajón fog játszódni.

Hastings végül leszögezte, hogy nem olyan alkotásokat készítenek, amilyenek neki tetszenek, hanem amilyeneket a nézőik látni szeretnének. A stream-szolgáltató jelenleg körülbelül 11 millió előfizetővel rendelkezik Németországban, Ausztriában és Svájcban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #1
    Remélem nem hiszi senki, hogy ez most egy hűde nagy jótékonyság.
    Azért invesztálnak, hogy haszonnal megfejelve visszajöjjön az előfizetőktől.