Berta Sándor

További funkciókat kap az Apple Watch 8 és az AirPods

A készülékekbe főként egészségügyi és fitneszfunkciók kerülhetnek.

Az Apple Watch okosóra felismerheti az időskori elbutulást (demenciát), a Parkinson-kór tüneteit, csökkentheti a szélütés kockázatait, véroxigénszintet mér majd, míg idén augusztusban kiderült, hogy a dehidratációra is figyelmeztetni fog. Ming-Chi Kuo elemző úgy vélte, hogy a következő generációs Apple Watch 8 már alkalmas lesz a lázmérésre, de az AirPods modellek is számos egészségügyi mérési funkcióval bővülhetnek. A szakember hozzátette, hogy minderre legkorábban jövőre lehet majd számítani.

Kuo kifejtette, hogy az Apple Watch és az AirPods következő generációs változatai ráadásul néhány egészség-menedzselési funkcióval is ki fognak egészülni, de ezekkel kapcsolatban az elemző részleteket nem árult el. Korábban ugyanakkor már szivárogtak ki olyan információk, miszerint az Apple olyan új AirPods változatokat fejleszt, amelyek ellenőrizni tudják a szívfrekvenciát.

Tim Cook, a cég első embere tavaly az Outside magazinnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy az Apple Watch még csupán "a kezdeti szakaszban" van a készülékbe építhető érzékelők mennyiségét illetően. A menedzser hozzátette, hogy elég csak a gépkocsikban lévő szenzorok mennyiségére gondolni és vitathatatlan, hogy a testünk sokkal fontosabb, mint az autónk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BruceZ #2
    Hát pediga ahol ezeket távmunkában tolatják, folyamatos emberhiánnyal küzdenek.
  • Lapajka #1
    Rengetegféle melót tudnék, legalábbis alapszinten csinálni (pl weblapszerkesztés, szövegszerkesztés, képszerkesztés, videoszerkesztés, cikkírás kreatívan vagy nem, helpdesk, lelkisegély, moderáció, rendszerfelügyelő, de akár 3d nyomtatás kivitelezést és tervezést is... csuklóból ennyi ugrik be), de nyilván nem eliten. De mellesleg szerintem inkább jól (főleg a jellemző felhozatalhoz képest), ehhez képest tizenéve nem találtam távmunkát csak egyetlen egyszer fél évre...