Berta Sándor

Saját televíziókat dobhat piacra az Amazon

A készülékek már karácsony előtt megjelenhetnek az Amerikai Egyesült Államokban.

A Business Insider értesülései alapján az Amazon saját márkanév alatt akar kifejleszteni és piacra dobni tévéket. Az Alexa virtuális beszédasszisztenssel vezérelt termékek várhatóan már októbertől megvásárolhatók lesznek a tengerentúlon. Az új termékek képátlója 55 és 75 hüvelyk között lesz, s mindegyik tartalmazni fogja az Alexát. Az viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a Fire TV szoftver használható lesz-e az új modellek vezérlésére.

A televíziókat egyelőre külső gyártók, például a TCL fogják készíteni, de emellett az elképzelések között szerepel a saját készüléktervezés és -gyártás elindítása. Ezt a munkát az Amazon Devices és Lab126 részlegek végezhetik majd, amelyek korábban megalkották a Kindle elektronikus könyvolvasókat is. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a saját fejlesztésű tévék mikor jelenhetnek meg a piacon.

Érdekesség, hogy Indiában 2020 vége óta már kaphatók AmazonBasics márkanév alatt televíziók, amelyekhez alkalmazható a Fire TV. Ugyanez a helyzet a más gyártók, például a Toshiba által piacra dobott készülékek esetében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Felelmetes azert hogy mar lassan minden letezo termeknek van egy "Amazon Basics" verzioja is.
    Magukkal a termekekkel nincs is baj, mert alapvetoen nem rossz minoseguek, es olcsoak. Viszont ha igy folytatjuk egy disztopikus vilag lesz ez, ahol a lakasunk osszes berendezese es kutyuje amazon, a laptoptol kezdve a fuggonyon at a kv fozoig...:)