Berta Sándor

A Western Digitálé lehet a KIOXIA

A gyártó tovább növelheti a piaci részesedését és befolyását.

A Toshiba tavaly áprilisban vezette be a KIOXIA márkanevet, amely a korábban Toshiba Memory néven piacra dobott és forgalmazott MicroSD és SD memóriakártyára, USB-kulcsokra és SSD-kre vonatkozott. A japán konszern azt ígérte, hogy a termékek minősége, teljesítménye és megbízhatósága nem fog változni. A KIOXIA-t később felvásárolta egy befektetői csoport.

A The Wall Street Journal most közölte, hogy a Western Digital megvásárolná a KIOXIA Holdingot. Az üzlet több mint 20 milliárd amerikai dollár értékű lehet. A kiszivárgott hírre a Western Digital részvényei 7,8-15 százalékkal drágultak.

Közelebbről meg nem nevezett források azt állították, hogy a Western Digital a saját részvényeiből finanszírozná a tranzakciót, amelyet elvileg szeptemberig le is zárnának. Az érintett cégek eddig nem kommentálták az információt. A felvásárlás mind a Western Digitalt, mind a KIOXIA-t újra vezető pozícióba juttatná a memóriachipek területén. A The Wall Street Journal rámutatott, hogy a tranzakció még azért is kérdéses, mert a japán konszern számára egy tőzsdei megjelenés is vonzó alternatíva lehet. A fúziót a nemzeti versenyfelügyeleteknek is engedélyezniük kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!