Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Pixel 5a 5G

A méret, a kamera, valamint az akkumulátor kapcsán látunk komoly változást.

Már hónapok óta tudtuk, hogy a Google készül a saját család megújítására, ezen a téren egyszerre két készülék bemutatkozására számíthattunk, egyelőre azonban csak ezek egyikéről rántották le a leplet. A cég több módosítás mellett döntött, a lényeg azonban nem változik a közvetlen elődhöz képest.

A hivatalos blogban arról olvashatunk, hogy a Pixel 5a 5G nevének megfelelően támogatja az ötödik generációs elérést, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy az elődhöz képest több módosítást is láthatunk a telefonon. A dizájn nagyjából megegyezik az előző generációs megoldás kivitelével, viszont ezúttal az IP67-minősítés is megjelenik a listán, az akkumulátor mérete pedig jelentős mértékben megugrik, hiszen most egy 4680 mAh-s komponens integrálása mellett döntöttek, amely a családon belül az eddigi legnagyobbnak számít. Az Extreme Battery Saver funkcióval a cég szerint két teljes napon keresztül használhatjuk majd a készüléket, ez azonban nyilván a használat jellegétől függ majd.


Ami a kamerákat illeti, a hátoldali modul főkomponense marad 12,2 megapixeles, ehhez viszont már egy javított ultra-nagylátószögű társ csatlakozik, a minőség javulását pedig rögtön néhány fotóval igyekeznek illusztrálni. Ugyanitt kapott helyet a cég logója, valamint az ujjlenyomat-olvasó. Az előlapon egy 6,34 hüvelykes FHD+ OLED-panelt helyeztek el, amely a 20:9-es képarányt és a 60 Hz-es frissítési rátát támogatja, 413 ppi pixelsűrűséggel. A telefon egyetlen színben, fekete köntösben lesz elérhető, legalábbis az első körben. A chip ezúttal is a Snapdragon 765G, a tároló 128 GB-os, a memória mérete 6 GB, a listán pedig a hagyományos jack-dugó is megtalálható.

A hivatalos ár 450 dollár, viszont egyelőre (érdekes módon) csak az Egyesült Államok és Japán kapcsán jelentették be a megjelenési dátumot, amely augusztus 26. - az európai kontinenst eddig nem említették meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!