Berta Sándor

Tényellen­őrzőkkel fog össze a Twitter

A mikroblog gyorsabban és jobban akar fellépni a dezinformációk ellen.

A Twitter bejelentette, hogy a jövőben két tényellenőrző szervezettel működik együtt. Az egyik a Reuters, a másik az Associated Press hírügynökség. A kooperáció célja, hogy az eddiginél több tényellenőrzés történjen a szolgáltatás oldalain és megbízható információk álljanak a felhasználók rendelkezésére.

Amint kiderült a legfontosabb az lesz, hogy a nagy eseményekről gyorsan és megbízható forrásokból származó anyagok legyenek hozzáférhetők. Emellett elképzelhető lesz, hogy az egyes témákkal kapcsolatban nyilvánosságra hozott tweetekhez megfelelő tényellenőrzések vagy médiabejegyzések fognak kapcsolódni.

A Twitter eddig csak kivételes esetekben alkalmazott tényellenőrzéseket. Ilyen volt, ha videókat manipulálhattak vagy ha a választások befolyására utaló nyomok bukkantak fel. Ez az első alkalom, amikor a platform külső médiacégekkel működik együtt. A kooperáció keretében gyorsabban azonosíthatók lesznek az olyan témák, amelyek gyorsan terjednek és amelyek alkalmasak lehetnek az álinformációk terjedésének elősegítésére.

Májusban vált ismertté, hogy az Agence France-Presse (AFP) francia nemzeti hírügynökséggel ellenőrizteti a görög tényeket a Facebook azért, hogy a közösségi portáljain csökkentse az álhírek számát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #6
    Láttam már szélsőbalos és szélsőjobbos oldalak komment szekcióit is, mindkettő problémás.
  • kvp #5
    Szelsojobb az ami a modern maoistaktol jobbra van. A tenyellenorzes (masneven cenzura) pedig azert kell, mert tenyekkel nagyon nehez vitatkozni. Azokat mindenkeppen torolni kell, ugyanis az amerikai rendszerszintu rasszizmusert felelos veluk szuletett borszinuk miatt rasszista bigott feher emberek jellemzoen inkabb hisznek a sajat szemuknek, mint a tenyellorzok allitasainak.

    A twitterrol egyebkent mar reges regen eluldoztek a valodi jobboldaliakat, meg a centrista libertarianusokat is. Most azok a bal oldali szocialdemokratak lettek a szelsojobb, akik nem is gondoljak magukrol, hogy milyen melyen rasszistak. Pedig ehhez eleg tukorbe nezni. Ha feher az ember borszine, akkor rasszista. Ha nem teljesen feher, hanem mondjuk azsiai, akkor is feher ha masok azt mondjak ra, igy ugyancsak szuletett rasszista. Az egyetlen lehetoseg amivel elfogadhatova valhat valaki aki fehernek szuletett (vagy mas okokbol annak minositik), ha eleg hangosan es aktivan tamogatja a kijelolt celt, ami az amerikai rendszerszintu rasszizmus elsodleges okozojanak az amerikai kapitalizmusnak a teljes felszamolasa, amit egy igazsagosabb rendszer megteremtesevel lehet megszuntetni, ahol mindenki ugyanazt erheti el, fuggetlenul a tehetsegetol, szorgalmatol vagy fizikai kepessegeitol. Ezt hivjak szaknyelven kulturalis forradalomnak es eppen zajlik az USA-ban. A Twitter csak ennek elosegitesen es felgyorsitasan faradozik.
  • Sydra #4
    Olyanokat bannolnak amit leírtam. Teljesen normális kommenteket. Szélsőjobb meg mutatóban sem nagyon létezik. Mindenkit le szélsőjobboznak aki nem sjw/lmbtq/blm/antifa.
    Azt meg döntsük el végre hogy demokráciát akarunk-e vagy nem! Ha igen, akkor nincs cenzúra álhír meg gyűlöletbeszéd címen, hanem meggyőzés van. Ha nem, akkor meg hagyjuk abba a szavazósdit és játszunk nyílt lapokkal! Demokráciában nincs az hogy van jó meg rossz vélemény és a rosszat központilag kigyomláljuk mindenhonnan! Egyet érteni meg nem kötelező senkivel.
    Te is itt nyíltan szélsőjobbozol miközben tapsikolsz itt az autoriter megoldásokhoz! Nincsenek elveid csak céljaid! Tükörbe kéne nézned!
  • Tetsuo #3
    Azzal van a gond, azért harcol ellene a mainstream média mindent bevetve.
    A szélsőjobb marginalitása is veszélyes, hiszen az igazság mellett a hazugság nem tud megállni, ezért cenzúrázzák azt.
  • Sequoyah #2
    A szelsojobbos propagandaval van a fo gond manapsag, ami teljesen kitalalt hazugsagokkal van kitomve.
  • Sydra #1
    A twitter eddig is szénné volt cenzúrázva. Már csak azt a megmaradt 1% egyet nem értő kommentet tudják kiirtani.
    Dezinformáció: Minden ami szembe megy a szélső balos narratívával. Pl férfinak szólítasz egy férfit aki nőnek hiszi magát, kritizálod a túlságosan megengedő bevándorláspolitikát, felteszel egy videót egy kisebbségiről aki épp bűnt követ el, kritizálod a feministákat, stb.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2021.08.04. 16:19:15