Berta Sándor

Világszerte jönnek a Twitter korlátozott ideig elérhető üzenetei

A cég mindenhol bevezeti az új funkciót. Tweet után itt a "fleet".

A Twitter már márciusban bejelentette, hogy Brazíliában teszteli a korlátozott ideig elérhető üzeneteket, amely neve tweetek helyett fleetek és általában 24 óra után és maguktól tűnnek el a rendszerből. A társaság az ajánlat segítségével akarja növelni a felhasználói táborát és elsősorban azokat akarja megszólítani, akiket elriaszt a hagyományos tweetek állandó hozzáférhetősége.

A cég nevében most Joshua Harris dizájnigazgató és Sam Haveson termékmenedzser jelezte, hogy az elmúlt hónapokban Brazíliában, Dél-Koreában, Indiában és Olaszországban elvégzett tesztek sikeresek voltak. A fleetek előnye, hogy könnyen elkészíthetők, személyes és múló gondolatok, valamint vélemények és érzések megosztására egyaránt használhatók. A hátrányuk viszont, hogy nem lehet rájuk válaszolni és lájkolni sem lehet azokat. Kizárólag közvetlen válasz fogalmazható meg egy fleetre, de az sem a nyilvános idővonalon.

A platformmal még csak ismerkedő vagy azt ritkán alkalmazó felhasználók nagyon jól fogadták az új funkciót. Harris és Haveson is arról számolt be, hogy az új tagok a fleeteket egyszerűbb megoldásnak találták az aktuális gondolataik megosztására. S miután a megosztott dolgok egyetlen nap után eltűnnek, így sokan könnyebben írták le a személyes gondolataikat, a véleményüket vagy az érzéseiket.

Érdekesség, hogy hasonló megoldást alkalmaz egy ideje az Instagram és a Facebook is, de az ottani Vanish Mode globálisan még nem érhető el. Emellett a Signal, a Telegram és a WhatsApp azonnali üzenetküldő programokban is van lehetőség önmagukat törlő üzenetek küldésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ximix #3
  Váooo, szerintem ha twitter bejegyzésnél csináltak volna egy menü opciót ahol meglehet adni időkorlátot és csókolom.
  Beállítod, hogy 12óra,1 nap,2 nap -ig . . . elérhető az űzi amit valami kis ikonnal jelölnének .
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  Google kereso robotok is. Mondjuk itt nyilvan nem ez a lenyeg.
 • lodoviktrema #1
  A kongresszusi könyvtár azért tárolja ezeket is örökre, ugye?