Berta Sándor

A kriptovaluták szigorúbb szabályozását sürgeti a Wall Street farkasa

A szakember az eddiginél komolyabb előírások bevezetését tartaná szükségesnek.

Jordan Belfort amerikai bróker és tőzsdeügynök, aki arról ismert, hogy különböző csalások és hamis értékpapírokkal való kereskedelem révén több mint 21 millió amerikai dollárt keresett. A férfi élete és az arról írt könyv ihlette a Martin Scorsese által rendezett és Leonardo DiCaprio főszereplésével készített A Wall Street farkasa című filmet. A szakember ugyanis a tevékenysége idején kiérdemelte ezt a címet.

Belfort az 1990-es esztendőkben olcsó részvényekkel szerzett vagyont, mielőtt 1998-ban értékpapír-csalások és pénzmosás miatt jogerősen több év letöltendő börtönre ítélték. Az egykori bróker és tőzsdeügynök napjainkban motivációs trénerként dolgozik és kriptovalutákba fektet. A férfi a Coindesk nevű platformnak nyilatkozott és többek között arról beszélt, hogy rendkívül nagy szükség lenne a virtuális fizetőeszközök masszív szabályozására.

A Wall Street farkasa kiemelte, hogy a szabályozásokkal szembeni félelmek indokolatlanok és azokból a bitcoin és az úgynevezett stablecoinok (olyan digitális pénzek, amelyek értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve, ezáltal elkerülhetők a nagy árfolyamváltozások) egyértelműen profitálnának. Ez volt korábban a helyzet az értéktelennek nevezett kötvények piacán is, amely pont a szabályozásoknak köszönhetően erősen növekedett.

A szakember ugyanakkor a Tether nevű stablecoint, amelyet jelenleg az Amerikai Egyesült Államok pénzügyi hatóságai is vizsgálnak, csalásnak nevezte és kijelentette, hogy sokkolta, hogy eddig a hivatalok milyen kevés jogi lépést tettek a kriptovaluta ellen. Belfort emellett kritizálta a bitcoin és az Ethereum árfolyamával szemben kitűzött, részben nem realisztikus célokat is, amelyeket szerinte arra használnak fel, hogy fenntartsák a digitális pénzekkel kapcsolatos őrületet. Az egykori bróker és tőzsdeügynök kifejtette, hogy ő mind a két kriptovalutába beruház.

A férfi végül azt prognosztizálta, hogy a bitcoin árfolyama az év végére 45 000 és 70 000 amerikai dollár között lesz, míg az Ethereumé 3700 és 4500 amerikai dollár között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!