Berta Sándor

Módosítja a hibavadász programját a Google

Az IT-óriás egyre több embert szeretne bevonni a projektbe.

Jan Keller, a Google műszaki programjának menedzsere a webes cég biztonsági blogjában nyilvánosságra hozott bejegyzésében bejelentette, hogy megváltoztatják a hibavadász programot. Az óriáscég, számos más társasághoz hasonlóan, díjazza azokat, akik sebezhetőségeket találnak a szoftvereiben.

A Google hibavadász projektje tíz esztendővel ezelőtt indult. A vállalat most azért módosítja azt, hogy megünnepelhesse a jubileumot és biztosíthassa, hogy a következő tíz évben ugyanilyen vagy akár még sikeresebb legyen, s nagyobb együttműködés alakuljon ki a területen.

Az új platform a Bughunters, amelyen keresztül a társaság az eddiginél több interakciós lehetőséget akar kínálni a segítőknek. A cég szeretné, ha a hibakeresők között verseny alakulna ki, lennének országok szerinti ranglisták és bizonyos hiányosságok megtalálásáért kiemelt jutalmakat adna. Emellett a résztvevők kívánságára lesznek különleges alkalmakra reklámcikkek is. Mindez egyre több embert motiválhat majd arra, hogy részt vegyenek a programban.

A tervek között szerepel az eddigi egyes szoftverkomponensekkel (Android, Chrome, Google Play stb.) kapcsolatos részprojektek egyesítése is. Ez azt eredményezheti, hogy elegendő lesz egyetlen nyomtatvány kitöltése a felfedezett hibákkal kapcsolatban. Ezenkívül az eddiginél jobban megszerveznék a sebezhetőségek információinak a megjelentetését is. Az adatok jobb megosztása segíthet az egész közösségnek és ezért fontos, hogy a folyamat minél egyszerűbb legyen. Továbbá létrehozzák a hibavadász egyetemet, ahol mindenki a saját képességeit fejlesztheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!