Berta Sándor

A filmekben mutat reklámokat az Amazon

A társaság videoszolgáltatásának gyakorlata egyre több embernek nem tetszik.

Aki az elmúlt öt esztendőben az Amazon Prime Video platformot használta, az megszokhatta, hogy a filmek vagy sorozatok előtt és után láthatók hirdetések, de azok közben nem. Nos, az óriáscég változtatott ezen a gyakorlatán és néhány napja már a tartalmak közben is megjelennek reklámok, amelyek a saját gyártású műsorokat népszerűsítik. Mindezt alátámasztották a Golem hírportál és számos twitterező tapasztalatai is.

A Golem szerkesztőiarról számoltak be, hogy hirdetéseket láttak akkor is, ha megállították egy film lejátszását és azt később folytatták vagy visszatekerték egy adott részhez. Ugyan a reklámblokkok átugorhatók voltak, de bosszantó volt, hogy ez a tevékenység időt vett el a tartalmak nézésétől, ráadásul a művelet elvégzéséhez az okostelefont, a táblagépet vagy a távirányítót kézbe kellett venni.

Érdekes, hogy a hirdetések csak az androidos készülékeken, valamint az Amazon Fire táblagépeken és Fire TV-modelleken bukkantak fel, az iPhone vagy Apple TV készülékeken, illetve az Android TV eszközökön nem. Emellett a jelenség kizárólag a filmek esetében volt megfigyelhető, a sorozatoknál nem. Az Amazon eddig nem adott a dologra magyarázatot. A Disney és a Netflix rendszerében nem figyelhető meg ez a gyakorlat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #2
    Szerintem is.
    A Youtube-nak is azért működik a dolog, mert nincs valós alternatívája.
  • Macropus Rufus #1
    akkor miért fizetnek az emberek ezért? Régen anno a 80-as években nekünk is volt mozi csatornánk. Ott volt a TeleClub, a SkyMovie, a Filmnet a Movie Chanel... Ezek mind előfizetéses csatornák voltak és nem volt reklám. Egy darab sem.
    Sebaj, majd rá fognak jönni, hogy ez rossz modell. De amikor kezdenek a nézők elpártolni tőlük, akkor már mind1 lesz.