Berta Sándor

250 millió euróval támogatja a 6G fejlesztését Németország

Az európai uniós tagállam négy kutatási hálózatot hozna létre.

Kínai szakemberek már 2018 novemberében megkezdték a 6G kidolgozásának előkészítését, majd tavaly szeptemberben a Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT) munkatársai kifejlesztettek egy koncepciót, amely alacsony költségek mellett magas adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A szabvány legnagyobb előnyeit a magasabb adatátvitel, a rövidebb késleltetési idők és a nagyobb sűrűséggel telepíthető végfelhasználói eszközök jelentik.

Anja Karliczek német kutatási miniszter áprilisban már jelezte egy a 6G-hálózattal összefüggő kutatási kezdeményezés elindítását, amelyet 2025-ig a kabinet 700 millió euróval támogat. Most a Frankfurter Allgemeine Zeitung azt írta, hogy a német kutatási minisztérium 250 millió eurót akar befektetni négy kutatási hálózat létrehozásába.

Karliczek egy az újság birtokába jutott előzetes jelentésben rámutatott, hogy a 6G lesz a jövő mobil nagy teljesítményű technológiája, amely a következő évtized kommunikációját forradalmasítani fogja. A szabvány előreláthatóan 2030-tól lesz az emberiség hálózatba kötött életének a központi idegrendszere és lehetővé teszi majd az adatoknak az 5G-nél több mint százszor gyorsabban való továbbítását, ráadásul mindezt nagyobb energiahatékonyság és megbízhatóság mellett biztosíthatja. A kezdeményezésnek körülbelül 50 tudományos és gazdasági partnere lesz. A négy kutatási hálózat az Open6GHub, a 6G-RIC, a 6GEM és a 6G-life.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Én a 7G-re várok, az lesz a tuti.