Berta Sándor

Rossz a hangulat - a belépés megtagadva

A Canon megoldása nem engedi be a helyiségekbe azokat, akik nem mosolyognak.

A Financial Times és a The Verge számolt be arról, hogy a cég Canon Information Technology nevű leányvállalatának a munkatársai egy olyan kamerát fejlesztettek ki, amely a mesterséges intelligencián alapul és annak alapján engedi be a helyiségekbe a dolgozókat, hogy azoknak milyen a hangulatuk. Akinek jó és mosolyog, az beléphet az adott ajtón, míg akinek rossz, az nem.

A rendszert a Canon kínai irodáiban lévő konferenciatermek ajtóinál alkalmazzák. A feladata nem az alkalmazottak életének pokollá tétele, hanem a moráljuk növelése, hogy ne rontsák el a többi dolgozó kedvét. A megoldást a gyártó már egy évvel ezelőtt bemutatta, viszont eddig semmilyen információ nem jelent meg arról. Most a Financial Times példaként említette azzal kapcsolatban, hogy a vállalatok kamerák és algoritmusok segítségével nem csupán ellenőrzik a munkatársaikat, hanem igyekeznek ilyen módon optimalizálni a teljesítményüket is.

Nick Srnicek, a King's College London kutatója kijelentette, hogy a munkavállalókat nem fogják felváltani az algoritmusok és a mesterséges intelligencia. A technológiák növelik a gépekkel együtt dolgozó emberek tempóját, nem pedig fordítva, ahogyan az az ipari forradalom idején, a 18. században történt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #10
    "Valamint azt kétlem, hogy ne ismerné fel a rendszer, ha csak szimulálnád a jókedved, hogy bejuthass."
    Én egész biztos vagyok benne, hogy be tudok csapni egy kamera input + gépi tanulás rendszert.
  • Kryon #9
    Most kiválogatják azokat, akik a legalkalmasabbak biorobotnak, aztán majd a következő körben őket is lecserélik igazi robotokra. Elkezdődött az átállás. Még 10-20 év és a nagy multiknál ember már nem nagyon fog dolgozni.
  • kvp #8
    Az a lenyeg, hogy ha valaki nem oszinten, a sajat meggyozodesebol es szive legmelyerol jokedvu amikor utasitjak ra, azt nem alkalamazzak tovabb. Nagyon fontos, hogy a vallati alkalmazottak teljesen engedelmes es agymosott alattvalok legyenek. Hosszutavon ez ugyan a vallalat termelekenyseget ronthatja, de rovidtavon eleg engedelmes alkalmazottakat eredmenyez.
  • cateran #7
    Te surun vigyorogsz a vakvilagba? Orvos megnezte mar?
  • gosub #5
    Ha jó a kedvem nem szoktam az ajtóknak vigyorogni, meg úgy általában se. Ez egyszerűen agymosás, cél az emberek minél teljesebb irányítása.
  • barret #4
    Aki morcos,azt kirúgják?
  • Zsombor99 #3
    Tettetned felesleges. Ha jó a kedved, akkor csak olyan ajtón mehetnél be, ahol hasonlóan jó kedvű munkatársak vannak, vagyis nem ronthatja el a kedved egy pl. rosszul aludt nyűgös kolléga. Így ennek valóban rengeteg pozitív hatása lehet. Valamint azt kétlem, hogy ne ismerné fel a rendszer, ha csak szimulálnád a jókedved, hogy bejuthass.
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.06.19. 11:54:28
  • Vanek úr #2
    A hír szerint csak belépésnél van ellenőrzés, vagyis nem kell egész nap mosolyogni. Reggel bemész az irodádba, szobádba, aztán onnan nem mész ki sehová (intézed a dolgaidat a helységből). Egyedül a wc-vel lehet gond, de el kell intézni, hogy legyen közvetlen bejárat oda is (vagy legyen egy külön mellékrészed), és már kész is. :)))
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Első nap után izomláza lenne a száj körüli izmaimnak.