Berta Sándor

Rugalmasan dolgozhatnak majd a Facebook munkatársai

A cég minden korábbinál rugalmasabb munkavégzés bevezetését tervezi.

A koronavírus-járvány miatt a cégeknek alaposan át kellett szervezniük az életüket, előtérbe került az emberi élet védelme és sok helyen átállították a munkavállalókat az otthoni munkavégzésre. Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője most közölte, hogy az alkalmazottaik közül, azok akik szeretnének, a jövőben otthonról tevékenykedhetnek majd.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség azt írta, hogy június 15-től minden teljes munkaidős foglalkoztatott kérvényezheti a Facebook menedzsmentjénél, hogy a munkáját otthonról végezhesse. A CNBC ugyanakkor rámutatott, hogy kivételt képeznek azok a személyek, akik a társaság adatközpontjaiban tevékenykednek vagy a hardvertermékek fejlesztéséért felelnek. Eddig csak a 60 000 dolgozó egy részének volt lehetősége tartós otthoni munkavégzésre.

A vállalat a jövőben támogatni fogja, hogy a munkatársak szabadon átköltözzenek például az Amerikai Egyesült Államokból Kanadába vagy az európai uniós tagállamokból Nagy-Britanniába. Sőt, a vállalat a fizetéseket is a lakóhelyekhez igazítaná, vagyis aki kevesebb lakbért fizet az kisebb fizetést is kap majd.

Szintén a tervek között szerepel, hogy az otthoni munkavégzést választókat arra ösztönöznék, hogy néha azért nézzenek be az irodájukba, így erősítenék a csapatszellemet. Akik pedig a jövőben az irodai munkavégzést választják, azoktól elvárják, hogy legalább a munkaidejük felét bent töltsék.

Mark Zuckerberg azt mondta, hogy ő szeretne a következő esztendő egyik felében rugalmasan dolgozni, mert azt tapasztalta, hogy a távolból való tevékenység nagyobb teret hagy számára a hosszú távú gondolkodásban. Ráadásul több időt tölthetett a családjával, ami miatt a munkájában boldogabb és produktívabb lett.

Az Apple alkalmazottainak egy része nemrég jelezte, hogy nem akar visszatérni az irodáiba és inkább maguk döntenének a kérdésben. Szeptembertől elvileg minden alkalmazottnak minden héten legalább 3 napot az irodájában kellene töltenie, azonban az érintettek egy része sokkal rugalmasabb jövőbeli munkavégzést szeretne. A menedzsment határozata értelmében minden olyan személy, aki otthonról akar tevékenykedni, meg is teheti majd ezt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #1
    Mivel minden billentyűleütésük ott van(lesz) a cégvezetés asztalán, hát akár a pokolba is bújhatnak, okos gépeiken követhetők, ellenőrizhetők lesznek a nap 24 órájában. A fizetésüket dollárcentenként tudják igazítani a kiadásszerkezetükhöz, napi teljesítményükhöz.

    (A korai rabszolgatartók hagytak időt a "beszélő szerszám" fiziológiás funkciói működéséhez, de legalább az agyukat békén hagyták, gondolhattak amit akartak napközben, és éjjel kontroll nélkül álmodhattak szabadságjogaikról. - Nem is értem, miért is jó egy embernek ilyen cégnek dolgozni, és azt sem, hogy a szolgáltatásuk-termékeik nélkül miért is olyan nehéz elképzelni tömegeknek az életet manapság. :) )
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.06.15. 07:59:22