Gyurkity Péter

Máris búcsúzik a Pixel 4a 5G

Erre utalnak az online forgalmazók oldalai, érkezőben van a közvetlen utód.

Tavaly októberben mi is beszámoltunk arról, hogy hivatalosan is bemutatkozott a Pixel 4a 5G, amely némileg alacsonyabb áron volt hivatott bevezetni az ötödik generációs elérést, legalábbis azok számára, akik egy gyorsabb, közvetlenül a Google által piacra dobott megoldáson keresztül szerették volna igénybe venni azt. A jelek szerint most kivezetik a készüléket, miközben nemsokára befut az új példány.

A napokban arra figyeltek fel a területtel foglalkozó szaklapok, hogy több online forgalmazó oldaláról eltűnt a készlet. A Best Buy esetében például már nem rendelhetünk új készüléket, egy másik bolt pedig nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy a típust már ki is vezették, így elég egyértelmű a helyzet. A tengerentúlon a nagyobb szolgáltatók közül eddig a Verizon futott ki a raktárkészletből, a US Cellular hamarosan csatlakozik hozzájuk, míg a többiek még mindig folytatják az okostelefon értékesítését. A típus amúgy viszonylag népszerűnek bizonyult, többek szerint ez az egyik legjobb, jelenleg elérhető 5G-telefon, a Google azonban már tavaly sem fűzött nagy reményeket ehhez a generációhoz.

Ezt tette meglehetősen egyértelművé, hogy az akkori bejelentések mellett elárulták a 2020-as várható darabszámot, amely igencsak alacsonynak tűnt. A cég az elmondottak alapján összesen 3 millió példány legyártását tervezte, ezt azonban nemcsak a fenti típusra értették, ide sorolták ugyanis a Pixel 4a és a Pixel 5 okostelefonokat is, legalábbis a tavalyi évre vonatkozóan. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy házon belül pontosan mit terveznek, de könnyen lehet, hogy az idei generáció hivatalos bemutatkozását követően fokozatosan eltűnnek majd ezek a telefonok, ami persze azt is valószínűsíti, hogy az utolsó időszakban jóval kedvezőbb áron juthatunk majd egy-egy példányhoz.

Egyes beszámolók szerint a Pixel 5a tulajdonképpen egy némileg módosított 4a 5G lesz, ez még inkább valószínűbbé teszi, hogy a tavalyi változat hamarosan eltűnik majd a polcokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!