Gyurkity Péter

Szerény hardverrel jön az Xperia L4

A spórolás részeként pedig a mobilos divízió hivatalos oldalát is megszüntették.

A japán gyártó éppen egy évvel ezelőtt rántotta le a leplet középkategóriás megoldásairól, amelyek között az Xperia L3 is helyet kapott. Most ezen készüléket frissítik, a változás azonban nem tűnik túl nagynak, miközben igyekeznek csökkenteni a kiadásokat, amelynek eredményeként egy hivatalos oldalt is megszüntettek.

A cég – amely az utóbbi években inkább csak szenved az okostelefonok piacán – nem túl meglepő módon az Xperia L4 név alatt mutatta be friss megoldását. Ez a megszokott dizájnra épül, hosszú kialakítással, valamint nagyon enyhén lekerekített sarkokkal, amelyhez műanyagból készült hátlap társul. Az LCD-kijelző maga ezúttal 6,2 hüvelykes, ez a 21:9-es képarányt, illetve a HD+ felbontást támogatja, most először egy kisebb felső bevágással kiegészülve, amely esőcsepp formát ölt. A Sony ezzel picit megkésett, legalább ilyen fontos azonban, hogy a chip nem változik a tavalyi modellhez képest, vagyis ismét a MediaTek Helio P22 dolgozik a burkolat alatt, 3 GB memóriával és egy 64 GB-os tárolóval kiegészülve, ami szintén nem túl lenyűgöző – jól látszik a törekvés a költségek alacsonyan tartására.


A hátoldalon már ezen készülék esetében is egyszerre 3 kamerát helyeztek el, a modul egy 13, egy 5, valamint egy 2 megapixeles példányból áll össze (ez utóbbiak sorrendben az ultra-nagylátószögű, valamint a mélységérzékelő funkciót támogatják), míg az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera dolgozik majd. Megmarad a hagyományos jack-dugó, az üzemidőt egy nem túl nagy, 3580 mAh-s akkumulátor biztosítja, mégpedig egy egyszerűbb gyorstöltési opcióval kiegészülve. A fekete és kék színben hamarosan megjelenő telefon árát egyelőre nem árulták el, ez azonban nagy valószínűséggel 300 dollár körül marad majd.

Külsős blog számolt be arról eközben, hogy a cég leállította a mobilos részleg hivatalos oldalát, innentől kezdve ez a gyártó főlapjára irányít át, ahol a hordozható megoldásoknak külön kategóriát hagynak meg. Ezzel egy időben a külön európai részleg is búcsúzik, hogy még lejjebb szorítsák a kiadásokat, az azonban kérdéses, hogy az igazi fordulatot mennyiben lesznek képesek elhozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    a fenébe, az L5 mikor jön? én már alig tudok várni