Gyurkity Péter

Holo-vacsorával újít egy pizzéria

Ezzel kerülnék meg a korlátozásokat, kielégítve a karanténba beleunt klienseket.

A pandémia egy éve velünk van, ezzel nemcsak életünk, de egyben szokásaink is megváltoztak, ami nagyon jól látható a korlátozások fokozatos feloldása utáni helyzetben. Az Egyesült Királyságban ugyan viszonylag jól állnak az oltásokkal, a korábbi élet azonban még nem állt helyre, ezen segít most egy pizzéria, amely holografikus vacsorával kötné össze a családtagokat és ismerősöket.

A Virgin Media közreműködésével készült el az igencsak érdekes rendszer, ennek köszönhető, hogy a hivatalos bejelentés ez utóbbi cég oldalán jelent meg. Ebben arról olvashatunk, hogy a Two Hearts Pizzeria két helyszínén kezdik meg a nyitást, ezt azonban egyelőre virtuális módon teszik meg, a platform ugyanis lehetővé teszi az életnagyságú hologramok megjelenítését, vagyis az egymástól távol lévő, az Egyesült Királyság bármely részén élő személyek virtuális módon tölthetik együtt az étkezésre kijelölt időt, egymás mellett jelenve meg és lépve interakcióba. A pontos technikai részleteket persze nem osztották meg velünk, ám néhány jellemzőt azért megtudunk a közleményből.

Az első körben legfeljebb 30 személyre tervezik a holo-vacsorák bevezetését, mindezt 4K-felbontású hologramok kivetítésével érnék el. Ennek köszönhetően valós időben hallhatjuk és láthatjuk egymást, ami szerintük komoly előrelépés lesz, különösen annak fényében, hogy a felhasználók nemcsak a pandémia miatt bevezetett korlátozásokba, a kényszerű távollétbe, de egyben a hagyományos videóhívásokba is belefáradtak, ez utóbbiak ugyanis messze nem ugyanazon élményt biztosítják. Az új élményt egyelőre kicsit nehéz elképzelni, viszont kiemelik, hogy ennek révén nem kell a kijelzőt bámulnunk, bár ehhez a szolgáltató gigabites hálózatára van szükség.

Az első körben előre le kell foglalunk a két pizzéria által biztosított helyeket, ezt a későbbiekben kibővíthetik majd, már amennyiben az új szolgáltatás sikeres lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!