Berta Sándor

WiFi 6E-támogatást kaptak a Samsung 8K QLED tévéi

Globális viszonylatban ezek az első ilyen termékek.

A Samsung január elején mutatta be az új kijelzőtechnológiáját a 8K felbontású Neo QLED QN900A és a 4K felbontású Neo QLED QN90A típusú televíziókban. Az új csúcsmodelleket szinte teljesen kávamentes kialakítás jellemzi és minden csatlakozót egy külső egységben helyeztek el, amely egyetlen kábelen keresztül van összekötve a televíziókkal. A támogatott szabványok között van a HDMI 2.1.

Most Younghun Choi, a dél-koreai konszern vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke bejelentette, hogy a Neo QLED QN900A és QN800A típusú tévék a világon az első készülékek, amelyek a Wi-Fi Szövetségtől hivatalosan megkapták a WiFi 6E-támogatással kapcsolatos minősítést. A menedzser rámutatott, hogy a kapcsolódó anyagok növekvő mennyisége miatt így a Neo QLED 8K televíziók tulajdonosai jobban hozzáférhetnek az általuk kedvelt tartalmakhoz.

Az új vezeték nélküli szabvány a 6 GHz körüli frekvenciákat használja és ez nagyobb sávszélességeket, illetve alacsonyabb válaszidőket eredményezhet gyorsabb adatcsere mellett. A WiFi 6E támogatása különösen fontos lehet a 4K- és a 8K-anyagok, valamint a virtuális valóság tartalmak streamelésekor, illetve az internetes játékok futtatásakor.

A Samsung jelezte, hogy a szabvány támogatása más későbbi tévémodelljeibe is bekerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Mindenki áhítozik egy rendes igazi LCD gyártóra ahogy elnézem :DDDD