Berta Sándor

65 hüvelykes érintőképernyős tévét dob piacra a Huawei

A panel egyszerűbbé teheti az új készülék kezelését.

A Weibo kínai közösségi hálózat rendszerében a Digital Chat Station nevű jól informált kiszivárogtató osztotta meg az első információkat a Huawei következő generációs okostelevíziójáról, amelyet 65 hüvelykes, 4K felbontású érintőkijelzővel szerel fel majd a gyártó. Az érintőképernyős panelt azért választotta az óriáscég, mert így akarja könnyebbé tenni a tévé kezelését, amelyet egyébként elsősorban üzleti ügyfeleknek szán.

A Huawei azért pont 65 hüvelykes és nem nagyobb modellt akar piacra dobni, mert ez jelenleg a legnépszerűbb televízióméretnek számít. A beépítendő érintőkijelző egy időben 20 információbevitelt tud feldolgozni, ami azt jelenti, hogy egyszerre két személy is probléma nélkül tapicskolhatja a kijelzőt. Az egyelőre kérdéses, hogy egy ilyen jellegű funkció mennyire lehet praktikus ilyen méretben, ahol a látvány élvezetéhez több méteres távolság ajánlott.

Az új okostévé egyik előnye az olcsósága lehet, míg a másik egy tükröződést gátló funkció, miközben egyelőre tisztázatlan, hogy az új termék matt vagy fényes képernyő lesz-e. Az eszköz rendelkezni fog a kék fényt minimalizáló funkcióval is, de ez nem lesz befolyással a színek helyes megjelenítésére. Az új készülék típusjelölése, várható ára vagy a konkrét megjelenési időpontja ugyanakkor még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ScarY MAN #5
  'Az érintőképernyős panelt azért választotta az óriáscég, mert így akarja könnyebbé tenni a tévé kezelését, amelyet egyébként elsősorban üzleti ügyfeleknek szán.'

  Igy van ertelme, en is orultem volna melohelyen, konnyebb lett volna egyes prezentaciokat vegigtolni.
 • macleody #4
  Hát mire való az asszony? :D
 • barret #3
  Végül is állva jobb nézni :)
 • Zsombor99 #2
  Szerintem aki próbált már okostévén mondjuk YouTube-ot kezelni a tévé távirányítójával, az lehet, hogy értékelni fogja a kezelhetőség érinthetőség általi könnyebbségét.
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.03.11. 08:18:32
 • UUUU #1
  Nem sok ertelmet latom. Ki az aki allandoan felkel a kanaperol,vagy agybol es elsetal a tvhez???