Gyurkity Péter

165 Hz-es panelt kapott a Red Magic 6

Két brutális telefont mutattak be Kínában, néhány érdekes húzással.

A kifejezetten játékfanatikusoknak szánt okostelefonok kapcsán megszokhattuk, hogy abszolút csúcskategóriás hardvert helyeznek el a burkolat alatt, ehhez pedig nagyobb méretű (és gyors reakcióidejű) érintőképernyő társul. Így van ez a most bemutatott páros esetében is, viszont némileg meglepő részleteket is találunk a listán.

A Tencent Games és a Red Magic közösen rántotta le a leplet a Red Magic 6 és 6 Pro típusokról, amelyek megdöntik az eddigi rekordot, hiszen ezen telefonoknál a kijelző képfrissítési üteme 60, 90, 120, illetve 165 Hz lehet, ezek között adaptív módon ugrálhatunk majd. Maga a komponens egy 6,8 hüvelykes OLED-panel, amely az FHD+ felbontást támogatja, a válaszidő pedig alig 8 ms (az egyujjas érintések 500 Hz-en, a multitouch feldolgozása pedig 360 Hz-en történik). A teljesítményt a Snapdragon 888 chip biztosítja, ehhez az alapmodell esetében 8 GB RAM és 128 GB-os tároló csatlakozik, a Pro viszont előbbit a 12 és 18 GB közötti tartományba emeli, egy akár 512 GB-os tárolóval. Az akkumulátor 5050 és 4500 mAh-s, előbbi 66 wattos, utóbbi pedig 120 wattos gyorstöltést támogat, ezzel mindössze 17 perc alatt feltölthető lesz a kisebbik példány (amely érdekes módon az erősebb típusban kapott helyet).


Az erős hardverhez természetesen komoly hűtés szükséges, ennek kapcsán bukkan fel az akkumulátort körülvevő rézbetét, a gőzkamra, valamint a kisebb ventilátor, ami mindenkinek egyértelmű módon jelzi a brutális jelleget. Amennyiben ez nem lenne elég a telefon tűrhető hőmérsékleten való tartásához, a cég a Dual-core Ice Dock névre keresztelt dokkolóegységet is elérhetővé teszi kínálatában, ez már 2 ventilátorral érkezik, a készülékhez passzoló RGB-színösszeállításban. A sarkokban iker-gombokat helyeztek el, az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera, a hátoldalon pedig egy tripla-modul bukkan fel, sorrendben 64, 8 és 2 megapixeles érzékelőkkel. A listán még a hagyományos jack-dugó, illetve egy konfigurálható RGB-fénycsík szerepel.

Az előrendelés Kínában már él, az ár 590 és 1020 dollár között mozog, Európában a hivatalos oldal szerint március 16-án esedékes a bemutató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #4
    Igen, az összes Nubia telefon náluk a felső kategória. Mondjuk úgy minden második elég átlagon alulira sikeredett, de voltak a sorozatban szép próbálkozások. Mondjuk a Huawei és Xiaomi árai mellett nem nagyon rúgtak labdába nálunk, legtöbbet errefelé nem is lehetett kapni.
  • takysoft #3
    Ezt ki gyártja? ZTE?
  • Sir Cryalot #2
    Uti a qualcomm chipet a legbolkapott hertz: lol


  • VolJin #1
    A videó semmitmondó és érdektelen.