Berta Sándor

Ilyen kiterjesztett valóság szemüvegeket szeretne a Samsung

A dél-koreai cég termékötleteiről két videó is megjelent az interneten.

A WalkingCat néven ismert kiszivárogtató hozta nyilvánosságra a Twitteren azt a két felvételt, amelyek azt mutatják be, hogy a kiterjesztett valóság szemüvegek területén jelenleg milyen vízióval rendelkezik a Samsung.


Az anyagokból kiderül, hogy az óriáscég hisz abban, hogy a kiterjesztett valóság szemüvegek a jövő hordozható technológiáját jelentik. A két koncepcióvideóból láthatóvá vált, hogy a társaság ezen a területen milyen érdekes funkciókat tervez a kifejlesztendő készülékeihez. Az egyik felvételen például az látható, hogy a Samsung Glasses Lite egyetlen gombnyomásra átalakítható napszemüveggé. A másik anyagban pedig az tekinthető meg, hogy a Samsung Next Wearable Computing nevű platform miként működhet majd a gyakorlatban.


A koncepció kifejezés nem véletlen, hiszen a bemutatott funkciókat a jelenlegi technológiákkal aligha lehet megvalósítani, főleg elfogadható üzemidő mellett nem. Ennek ellenére nagyon izgalmas, amikor a kiterjesztett valóság szemüveg például egy nagy méretű képernyőt vetít ki közvetlenül a látómezőbe azért, hogy azon valaki játszhasson vagy egy filmet nézhessen meg, az eszköz pedig egy okosórával kezelhető. Ráadásul a munkához a szemüveg vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel van összekötve, valamint akár drónt is lehet majd vezérelni vele és videóbeszélgetésekhez is alkalmazható. A második videó ugyanakkor a 3 dimenziós objektumok megjelenítésére összpontosít, amelyet korábban a Microsoft HoloLens esetében is megtapasztalhattak a felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Ja igen , szól a lózung hogy alágvágnak tv-jeiknek a nullgenerációs AR-jükkel , amihez olyan szinten semmit nem raktak hozzá hogy elég volt átvenni egy akármelyik ilyen szemüveget a tizenöt másik ilyenből.

    Vagy inkább lejáratják a többit is ( nem idegen attól a cégtől amelyiknek az emberei állítólag járják vagy járták a CES-t meg a többi ilyen kiállítást és otthelyben szétrugdosták az LG smart-mosógépét :DDDDD )

    Sötét, ormótlan , LAGos, SZELLEMKÉPES az AR 2021-ben.