Berta Sándor

Radikálisan változtat árazásán a LastPass

A felhasználók néhány hét alatt eldönthetik, hogy elfogadják-e a módosítást.

A LastPass bejelentette, hogy a március 16-tól megváltoztatja az eddigi alkalmazott ármodelljét. A cég az egyik legismertebb jelszómenedzsert fejleszti, amelyet a saját adatai alapján több mint 20 millióan használnak és eddig szinte költségek nélkül lehetett alkalmazni. Most viszont a készítők egy fontos módosításra hívták fel a figyelmet, amely a szoftver ingyenes verzióját érintik. Két fontos korlátozás is jön. A cél egyértelmű: minél több felhasználót fizetős ügyféllé tenni.

Aki március 16. után is ingyen akarja használni a LastPass Free jelszómenedzsert, az ezt kizárólag egy készüléktípuson teheti majd meg. Az egyik kategória neve számítógépek lesz, míg a másiké mobileszközök. Az előbbi fognak tartozni az asztali számítógépek és a laptopok, míg az utóbbiba az okostelefonok, a táblagépek és az okosórák. Eddig a LastPass Free változatot bármely készüléktípuson használni lehetett és ha valaki például az okostelefonján rögzített egy jelszót, akkor azt le lehetett kérni a laptopján futtatott böngészővel is. Erre a jövőben nem lesz lehetőség. Ugyanakkor a jelszómenedzser alkalmazható lesz tetszőleges számú laptopon és számítógépen, vagy okostelefonon, táblagépen és okosórán.

Lesz némi engedmény, mert eszköztípusokat lehet majd váltani, de legfeljebb három alkalommal. Emellett egy esztendőn át lehetőség lesz kedvezményes árért, 25 euróért, átváltani a prémium kiadásra. A továbbra is az ingyenes változatot választóknak hosszú távon le kell majd mondaniuk az ügyfélszolgálatról és a terméktámogatásról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumoka 2012 #1
    nekem a fejem a tároló & ingyen se kéne ezek miatt történik a rengeteg lopás mert begyűjti nem tudja biztonságosan tárolni utána meg titokban eladja vagy kiszivárog valamilyen módon & vannak e-nél cifrább dolgok is nem kell messzire meni.