Berta Sándor

Mátrixkódos bélyegek gyorsítják a levélküldést

A megoldás miatt átláthatóbbá válhat a kézbesítési folyamat.

A Német Posta bejelentette, hogy új generációs, úgynevezett mátrixkódot tartalmazó bélyegeket vezet be, amelyek közül az első darabok ezen a héten lesznek elérhetők. A mátrixkód lehetővé teszi a levelek követését, ezzel párhuzamosan növeli a levéltovábbítási folyamat átláthatóságát és a hamisítás elleni biztonságot. A tervek alapján 2022-től minden német bélyeg már ezzel a technológiával fog készülni és egyedi lesz.

Tobias Meyer, a Német Posta illetékes vezetője kiemelte, hogy következetesen folytatják a digitalizálást és az új generációs bélyegek még megbízhatóbbá teszik a szolgáltatásukat. A mátrixkódok miatt az ügyfelek a kapcsolódó postai alkalmazásban azonnal láthatják, hogy a leveleiket mikor dolgozták fel a küldési régióban és azok mikor érkeztek be a célrégióba. Ugyanakkor a mátrixkódokkal nem lehetséges a teljes mértékű küldeménykövetés, ezért továbbra is szükség van az ajánlott és a tértivevény jelölésekre.

Az első bélyeg a Digitális változás nevet viseli és a posta területén megvalósított egyre nagyobb mértékű digitalizálásnak állít emléket. Az idén a sorozatba tartozó további bélyegek válnak elérhetővé. A mátrixkód hamisításbiztos és garantálja, hogy a bélyeget egynél több alkalommal nem lehet használni. Ez azért fontos, mert a bélyeghamisítás komoly probléma világszerte. A kód beszkennelésével mindenki kiegészítő információkhoz juthat az alkalmazott motívumokról és képekről, továbbá megtudhatja az egyes motívumok mögött lévő történeteket is.

A mátrixkód bevezetésével az új bélyegek formája is megváltozik, nagyobb lesz a motívumfelület és ez nagyobb teret biztosít majd a kreativitásnak. A megoldás egyébként nem új, a mátrixkódokat már korábban is alkalmazták, de ez az első alkalom, hogy hagyományos bélyegekbe integrálták azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!