Berta Sándor

Új kiterjesztett valóság szemüveg a Lenovótól

A gyártó által megalkotott eszköz a HoloLens alternatívája lehet.

A Lenovo bejelentette a ThinkReality A3 típusú kiterjesztett valóság szemüvegét, amelynek a felbontása ugyan kisebb, mint a HoloLensé, de a dizájnja sokkal kevésbé feltűnő és korszerűbb.

A társaság másfél évvel ezelőtt dobta piacra a ThinkReality A6 típusú kiterjesztett valóság szemüvegét, amelyet most az A3 követ. Az új modell kijelzőinek felbontása 1080p és azokon keresztül akár három dimenziós hologramok is megjeleníthetők. A kiegészítő két halszem-kamerával rendelkezik, amelyek a különböző objektumok felismeréséért és a hologramokkal kapcsolatos interakciókért felelősek. Továbbá van egy 8 megapixeles kamera, amellyel Full HD videók rögzíthetők vagy streamelhetők. A csomagot az integrált mikrofon és fejhallgató teszi teljessé.

A Lenovo processzorként a Qualcomm XR1-re épít, amelyet kifejezetten a kiterjesztett valóság szemüvegekben való felhasználásra fejlesztettek ki. A készüléket egy USB Type-C-kábelen keresztül egy Windows operációs rendszert futtató asztali vagy hordozható számítógéppel, illetve egy Motorola okostelefonnal kell összekötni.

A Lenovo a szemüveghez néhány érdekes szoftverfunkciót is kínál. Az utóbbiak közül kiemelkedik, hogy az eszköz a klasszikus kiterjesztett valóság alkalmazások mellett arra is használható, hogy a segítségével a Windows számítógép képernyője további öt digitális kijelzővel bővíthető legyen. Az egy másik dolog, hogy a funkció jelenleg mennyire alkalmazható a gyakorlatban. Az új termék bevezető ára egyelőre nem ismert, de elsősorban a fejlesztők és a tervezők számára lehet érdekes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!