Berta Sándor

Hajlítható OLED-kijelző az LG-től

A gyártó új készüléke a kategóriájában elsőként épül a technológiára.

A dél-koreai cég bejelentette, hogy a január 11-én kezdődő, digitálisan megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatja be hivatalosan a világ első 48 hüvelykes hajlítható OLED-képernyőjét, amelynek a jelölése Cinematic Sound OLED (CSO) lesz. A név nem véletlen, hiszen a termékcsaládba tartozó "papírvékonyságú" monitorok egyúttal zenei modulként is működni fognak.

Az első CSO modell rugalmasságára jellemző, hogy mind "lapos", mind "hajlított" kijelzőként használható lesz. A készülékek hajlíthatósága ugyanakkor semmilyen formában sem fogja korlátozni vagy befolyásolni a működésüket.

A képernyők 4K felbontással rendelkeznek majd és támogatni fogják a HDMI 2.1 szabványt. Az, hogy az új monitorok zenei modulként is működnek majd többek között azt fogja jelenteni, hogy az OLED-ek vibrálhatnak és saját hangokat állíthatnak elő anélkül, hogy erre a célra hangszórókat kellene alkalmazniuk. A zenei modulként való alkalmazás elősegítheti azt, hogy a játékosok úgy érezhessék, a programok szereplői szinte közvetlenül kapcsolatba lépnek velük.

Dr. Chang-ho Oh, az LG Display alelnöke és tévéüzletágának vezetője kiemelte, hogy az új hajlítható OLED-kijelzők kifejezetten játékra lettek optimalizálva, mivel maximalizálják a fejlett technológia használatát és új szintre emelik a magával ragadó élmények nyújtását. Vagyis a legjobb játékkörnyezetet kínálják a játékosok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    2021-ben 4K? Ki kell szórni a megmaradt raktárkészletet? :D
  • Sir Cryalot #2
    Igazából az egész PR cikk hülyéneknézés de a hangkeltő része az még önégetés is.
  • Sir Cryalot #1
    LOL

    ez már a lámpaláz beállta lehet a koreaiaknak, mert iszonyatos mennyiségű mikro-oledet fognak legördíteni a kínaiak a videószemüvegekhez,

    és videoszemüveggel könnyen megvan a SZTEREO 50-55 FOV pihentető távolságból ami az LG-s poszterfickónak egyrészt nincs meg, közelebb ülnie GÁZ , másrészt nem kell hozzá kiépíteni szobát, és 50-55 FOV-hoz elég a 2.5K-s mikro-oled display , amit a hardware még el is hajt, míg a 4K-s asztali oledet nem. Egy korszak vége.